Susțineți BAStv

Categorii
Diverse Divertisment

(VIDEO) Are nevoie Basarabeasca de media locală BAStv? Ce părere au locuitorii raionului

Recent, redacția BAStv și-a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare. Cu această ocazie, am hotărât să întrebăm locuitorii raionului Basarabeasca, ce amintiri au asociate cu BAStv și ce înseamnă pentru ei mass media locală.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate Electorala-2023 În Basarabeasca

Alegerile locale 2023: cine s-a mai înregistrat în lista candidaților la funcția de consilier în Consiliul Raional Basarabeasca

Astăzi, 6 octombrie, este ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral și modificarea listei de candidați pentru alegerile locale generale. În raionul Basarabeasca, la 6 octombrie, în jurul orei 16:00, sunt înregistrate opt partide și doi candidați independenți.

Potrivit președintei Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Basarabeasca nr. 5, Violeta Topală, la moment, în raionul Basarabeasca sunt înregistrate la alegerile locale generale:

  • Partidul Politic ,,Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS);
  • Partidul Politic ,,Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM);
  • Partidul Politic ,,Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA);
  • Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM);
  • Partidul Politic ,,Partidul Social Democrat European” (PSDE);
  • Partidul Politic ,,Partidul Renaștere” (PR);
  • Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM);
  • Partidul Politic  ,,Partidul Verde Ecologist” (PVE).

Candidați independenți la funcția de consiliei la Consiliul Raional Basarabeasca sunt:

  • Mihail Martînov
  • Aureliu Baciu

Amintim, pe 6 octombrie, a început campania electorală pentru concurenții electorali înregistrați la alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Autor: Cristina Lupașcu

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Ministerul Apărării vine cu reacție, după zvonurile precum că angajații structurilor de forță vor ieși la pensie mai târziu

Sunt răspândite informații precum că se intenționează a fi modificată legislația în ceea ce ține de condițiile de pensionare a angajaților din structurile de forță. Potrivit Ministerului Apărării al Republicii Moldova, informația nu corespunde adevărului și nu există o intenție din partea autorităților – de a majora perioada de cotizare.

Pe 6 octombrie Ministerul Apărării a declarat, în contextul circulării unor zvonuri, că angajații structurilor de forță vor ieși la pensie conform prevederilor legislative actuale.

„În contextul circulării unor zvonuri cu privire la modificările legislației ce ține de condițiile de pensionare a angajaților structurilor de forță, vă informăm că nu se intenționează majorarea perioadei de cotizare, iar angajații structurilor de forță vor ieși la pensie conform prevederilor legislative actuale. Vă rugăm să vă informați din surse sigure”, au declarat reprezentanții Ministerului Apărării.

Amintim, pe 5 octombrie, au apărut zvonuri pe un canal de Telegram precum că angajații structurilor de forță vor ieși la pensie mai târziu decât prevede legea acum. Proiectele vor fi anunțate după alegerile locale, mai aproape de sărbătorile de iarnă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼