Susțineți BAStv

Categorii
Diverse Divertisment

„Retrospectiva săptămânii” de la BAStv: matinee, vox, urătură și multe altele

„Retrospectiva săptămânii” – o secțiune în care postăm cele mai importante știri publicate pe site-ul nostru în ultimele 7 zile. Acest lucru te va ajuta să fii mereu la curent și să nu ratezi nimic important pentru tine.

Trei persoane, inclusiv doi copii, au primit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la o sobă defectă

Trei persoane, dintre care doi minori, au suferit intoxicații cu monoxid de carbon, emanat de la soba de încălzit. Cazul a fost înregistrat în raionul Cimișlia, localitatea Valea Perjei. Mai mult aici.

Fără cozi la vamă: șoferii își vor putea programa ora exactă la care vor trece frontiera

Cabinetul de miniștri a aprobat pe 27 decembrie 2023, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, instituirea Sistemului informațional de programare a rândurilor electronice la frontieră. Totodată, au fost aprobate Regulamentul privind funcționarea Sistemului și Regulile de programare la punctele de trecere a frontierei de stat (PTF). Detalii pe site.

(FOTO) Atelierul lui Moș Crăciun: acțiune de caritate, organizată de elevii clasei a II-a din LT ,,M. Basarab”

Crăciunul, aliat cu celelalte sărbători de iarnă, ne face prizonierii unei lumi feerice, unde bunătatea și frumuseția sunt la ordinea zilei. Cuprinși de magia sărbătorilor și dornici de a stabili o nouă tradiție, elevii Liceului Teoretic „M. Basarab” din or. Basarabeasca au organizat activitatea ,,Atelierul lui Moș Crăciun”, cu scop caritabil. Informații în plus.

(FOTO) Colinde și dansuri alături de Moș Crăciun. Cum a avut loc sărbătoarea de Revelion la grădinița ,,Mărțișor” din s. Abaclia

Suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, iar în aceste zile, în grădinițe sunt organizate matinee. În s. Abaclia raionul Basarabeasca, micuții de la grădinița ,,Mărțișor” l-au primit pe Moș Crăciun cu brațele deschise. Picii au recitat poezii, au dansat și au cântat colinde. La finalul sărbătorii fiecare copil a primit daruri din desaga magică a moșului. Mai mult aici.

(FOTO/VIDEO) Copiii de la Centrul de Creație ,,Luceafărul” au adus atmosfera de sărbătoare în studioul BAStv

Copiii de la Centrul de Creație a copiilor ,,Luceafărul” au reușit să aducă atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă în redacţia BAStv, oferindu-ne un adevărat spectacol în care cântecele de sărbătoare au fost interpretate cu multă bucurie. Mai detaliat.

(VOX) „Dacă aș fi Moș Crăciun, aș…”. Ce au răspuns elevii liceului „C. Stere”

Pentru unii copii, Moș Crăciun este doar o legendă în care deja nu mai cred, în timp ce pentru alții – explicația cadourilor de sub brad. Iată de ce, în ajunul sărbătorilor de iarnă, am decis să intervievăm elevii liceului „C. Stere” din s. Abaclia dacă mai cred în Moș Crăciun și ce cadouri vor dărui, dacă i-ar prelua rolul. Detalii pe site.

(VIDEO) ,, Am făcut întotdeauna ceva ce nu eram pregătită să fac” – istoria Anei Donia, vicepreședinta r-ului Cimișlia

Ana Donia – locuitoarea or. Cimișlia, o persoană activă, promotoare a egalității de gen. Ana a participat la proiectul ,,Femeile în Alegerile locale 2023”. Acesta a fost lansat de Asociația Obștească ,,Alianța Femeilor din Sudul Moldovei”. Scopul proiectului este de a crește gradul de participare a femeilor la alegerile locale în calitate de candidați la funcția de primar și consilier al consiliilor locale. Potrivit rezultatelor alegerilor din 5 noiembrie, Ana Donia, a devenit vicepreședinta raionului Cimișlia. Ana le-a mărturisit jurnaliștilor BAStv despre ea și planurile ei pe viitor. Mai mult aici.

Cei care susțin redacția BAStv în realizarea comținuturilor de calitate, oferim un link către un articol despre cum se poate face acest lucru.

Asta este tot ce am vrut să vă reamintim. Sperăm să fie interesant. Urmărește publicațiile noastre și fii mereu la curent cu ceea ce se întâmplă!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Cartierul Tineretului Proiectele noastre

Să ne amintim. Urătura membrilor redacției ,,Cartierul Tineretului” (anul 2018)

În speranța că Anul Nou 2024 va fi mai bun decât bătrânul 2023, echipa Cartierul Tineretului, ține să felicite urmăritorii cu sărbătorile de iarnă și îi îndeamnă să păstreze vie magia acestei perioade. Să ne amintim, urătura redacției.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Diverse Divertisment

Tradiții culinare pentru masa de Revelion: Superstiții sau nu

 Există la masa de Revelion, obiceiuri și tradiții potrivit cărora ceea ce faci la final sau la început de an, îți influențează norocul în următoarele 12 luni.

Despre struguri se spune că atrag bogăția. Potrivit tradiției, 12 boabe mâncate la cumpăna dintre ani vor asigura 12 luni pline de sănătate și belșug.

Să mănânci pește în noaptea de Revelion, ca să „aluneci” mai ușor printre momentele grele din noul an.

Simbol al fertilității si al prosperității, rodiile și smochinele se numără printre fructele care trebuie mâncate în noaptea dintre ani – spune tradiția.

Pastele și cerealele simbolizează longevitate, belșugul și bogăția, astfel că nu ar trebui să lipsească de pe masa de Anul Nou.

Fructele cu forma rotundă, ca merele și citricele, simbolizează sănătatea și vigoarea vitală, energia și forța și trebuie să se regăsească în casele oamenilor la trecerea dintre ani.

La sărbătorile de iarnă, carnea de porc nu lipsește niciodată de pe masă. Se spune că porcul este aducător de noroc, bogăție și prosperitate.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼