Susțineți BAStv

Trei persoane, inclusiv doi copii, au primit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la o sobă defectă

Trei persoane, inclusiv doi copii, au primit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la o sobă defectă
realitatea.md

Trei persoane, dintre care doi minori, au suferit intoxicații cu monoxid de carbon, emanat de la soba de încălzit. Cazul a fost înregistrat în raionul Cimișlia, localitatea Valea Perjei.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul de la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 08:18. Potrivit informațiilor recepționate o femeie în vârstă de 65 de ani și două minore de 7 și de 11 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma intoxicației. Acestea au fost preluate la spitalul raional în stare stabilă pentru îngrijiri necesare.

La fața locului au ajuns angajații Unității salvatori și pompieri Cimișlia, care au stabilit că incendiul în locuința nu s-a produs, iar persoanele au suferit din cauza inundării casei cu fumul emanat de la o sobă defectă. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Astfel, IGSU repetat atenționează cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță în perioada sezonului rece în timpul utilizării sobelor și altor instalații de încălzit. Potrivit salvatorilor, sobele trebuie să fie verificate înainte de utilizare.

Oamenii sunt rugați să stingă focul în sobă pe timp de noapte, dar și să aerisească periodic încăperile. De asemenea, pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare, pentru evitarea riscului de intoxicație cu monoxid de carbon.

Totodată, specialiștii IGSU avertizează populația că aprinderea focului cu lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzina sau motorina este strict interzisă, iar pentru evitarea producerii incendiilor, lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma sobelor și instalațiilor de încălzit trebuie să fie îndepărtate.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼