Susțineți BAStv

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

(FOTO) Echipa din s. Abaclia este calificată în etapa republicană a Festivalului Național a Jocurilor de Mișcare

Recent, în orașul Comrat au avut loc întrecerile zonale în cadrul Festivalului Național a Jocurilor de Mișcare în memoria lui Andrei Ghimpu, ediția a noua. În cadrul lor au participat 11 echipe din regiunile de sud ale țării, inclusiv 2 echipe din satul Abaclia, raionul Basarabeasca. 

Prima etapă a festivalului a fost cea raională, la care au participat 3 echipe din raionul Basarabeasca: două ale liceului „C. Stere” din s. Abaclia și una a liceului „M. Basarab” din or. Basarabeasca. În cadrul acestor întreceri, ambele echipe ale Liceului Teoretic „Constantin Stere” au ieșit învingătoare, fiind cele care au reprezentat raionul Basarabeasca în a doua etapă.

A doua etapă – zonală, s-a desfășurat în orașul Comrat, unde au participat 11 echipe din raioanele de sud a țării. În urma mai multor probe, echipa de liceu a reușit să se claseze pe locul II, calificându-se în etapa finală.

Etapa republicană va avea loc pe 17 februarie în orașul Chișinău.

Festivalul Național al Jocurilor de Mișcare în memoria lui Andrei Gimpu are loc anual și este desfășurată în 3 etape: raională, zonală și republicană. Anul acesta, festivalul a ajuns la a IX-a ediție.

Reamintim că, în anul precedent, ambele echipe ale LT „C. Stere” au fost câștigătoare în etapa zonală a festivalului.

Autor: Lilia Zabolotnîi

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Caz tulburător! O fetiță de 5 ani a fost violată de bunicul său

Un bărbat în vârstă de 65 de ani dintr-o localitate din raionul Hâncești este suspectat de comiterea infracțiunii de viol asupra nepoatei sale, în vârstă de 5 ani.

Potrivit ofițerului superior de presă, I. P. Hâncești, Cristina Vicol, polițiștii au fost sesizați despre faptul că fetița de cinci ani ar fi fost violată în data de 2 februarie.

Deocamdată însă nu este clar în ce circumstanțe s-ar fi întâmplat totul.

Conform Codului Penal, violul unei persoane minore, în vârstă de până la 14 ani, se pedepsește cu închisoare, pe un termen de la zece la 20 de ani, sau cu detenție pe viață.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

(FOTO) Condiții mai bune de studiu în gimnaziul „Ștefan cel Mare” din s. Carabetovca

Recent, gimnaziul „Ștefan cel Mare” din satul Carabetovca, raionul Basarabeasca, a inaugurat trei noi blocuri sanitare. Costul proiectului este de circa 347 de mii de lei, din bugetul de stat.

Blocurile sanitare vor servi celor 85 de elevi și 18 angajați ai gimnaziului, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort în cadrul instituției educaționale.

Astfel de proiecte fac parte dintr-un program extins, demarat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, care vizează modernizarea facilităților sanitare în școlile primare, gimnaziale și liceale la nivel național.

Suma alocată pentru proiectele de modernizare a infrastructurii sanitare în instituțiile de învățământ la nivel național este de 25 de milioane de lei, fapt care sprijină implementarea a 22 de proiecte similare în diferite localități.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼