Susțineți
BAStv

(FOTO) Echipele din s.Abaclia sunt premiante la Festivalul Național a Jocurilor de Mișcare, etapa zonală

Recent, în orașul Comrat, a avut loc întrecerile zonale în cadrul Festivalului Național a Jocurilor de Mișcare, ediția a opta. Au participat 12 echipe din regiunile de sud ale țării, inclusiv 2 echipe din satul Abaclia, raionul Basarabeasca. Ambele echipe au devenit învingătoare.

Prima etapă a fost raională, la care au participat 6 echipe din raionul Basarabeasca. A doua etapă – zonală, s-a desfășurat în orașul Comrat, unde au participat 12 echipe din raioanele din sudul țării.

„Echipa de la IP LT «Constantin Stere» s-a plasat pe locul I-îi la ambele etape. Noi am avut o pregătire tehnică și o tactică destul de bună, astfel am ajuns la rezultatul aşteptat”, – a spus Georghe Beșleagă.

Potrivit profesorului, etapa republicană se va desfășura în orașul Chișinău timp de trei zile. Vor participa 16 echipe, inclusiv patru echipe de peste hotare. Eștafetele la republică vor fi desfăşurate pe 9-13 martie. Festivalul a fost alcătuit din 7 eștafete cu diferite probe.

“Nu poți timp de 10 zile să faci campioni. Este un proces mai îndelungat de antrenamente. Zilnic practicăm aceste jocuri de mișcare…Orice sport unde este mișcare și gândire este important, dar în cadrul acestui Festival, doar denumirea cât face… Evenimentul se desfăşoară în toată republica, astfel se testează pregătirea fizică a elevilor. Pentru noi e important că se petrece la nivel de țară”, – a spus antrenorul.

Pentru deplasarea echipelor la Festival, Direcţia Învățământ a oferit suport financiar pentru transport. Organizatorii n-au permis să participe școlile sportive, de exemplu, ca cea din Basarabeasca, fiindcă, în acest caz nu ar fi o egalitate. În liceu se antrenează de 2 ori pe săptămănă, pe când la școala sportivă, de trei ori.

Gheorghe Beșleagă a menţionat că până acum, doar elevii ciclului gimnazial aveau voie să participe la astfel de competiții. Acum și liceenii pot participa la ele. În anul 2016 echipele din IP LT «Constantin Stere» la acelaș Festival au luat locul III.

În anul 2017 – au luat locul I-îi la competiţia zonală și la Chișinău – locul IV.

Autor: Cristina Lupașcu

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼