Susțineți BAStv

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

(FOTO) Accident la intersecția de lângă satul Sadaclia: O mașină a zburat de pe drum

Recent, pe un grup de Facebook a apărut un anunț în care se informează despre un accident, care a avut loc pe data de 2 februarie, la intersecția spre s. Sadaclia. Jurnaliștii BAStv, au contactat Inspectoratul de Poliție (IP) Basarabeasca pentru a afla mai multe detalii.

La apelul jurnaliștilor, poliția a confirmat că, pe data de 2 februarie, în jurul orei 09:40, pe traseul național Basarabeasca-Chișinău s-a produs un accident. Conducătorul unui automobil de model Chevrolet Kalos, locuitor din Anenii Noi, a derapat de pe traseu.

Cauza accidentului nu este stabilită din motiv că nu a fost indentificată a doua persoană implicată în accident. De un alt posibil participant al accidentului, poliția a aflat de la victimă. Potrivit poliției, martori oculari nu sunt.

După spusele bărbatului accidentat, un automobil de culoare verde, deplasânduse cu viteză din s. Sadaclia spre traseul național Basarabeasca-Chișinău, a ignorat indicatorul ,,cedează trecerea”, respectiv, n-a acordat prioritate. Pentru a evita ciocnirea automobilelor, acesta a efectuat manevre cu volanul, astfel a pierdut controlul și a derapat de pe drum.

În urma accidentului, bărbatul nu a avut de suferit.

Conducătorul automobilului Chevrolet Kalos nu se afla în stare de ebrietate.

Poliția a depistat că, în jurul orei 09:40, totuși a trecut în acea zonă o mașină de culoare verde. Actualmente toate circumstanțele se stabilesc.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Anunțuri Util

În orașul Basarabeasca nu va fi lumină. Când și pe ce străzi

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că vineri, 09 februarie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos.

or. Basarabeasca: str. Alexandr Puşkin str-la JD, Depoului str-la JD, Matrosov JD, Nicolai Gogol JD, Vladimir Maiacovski JD parțial, în intervalul de timp între 09:20-11:20 pentru lucrări de deconectare/conectare/schimbare a branșamentului.

Administrația Premier Energy

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

(FOTO) Contrabandă la Basarabeasca. Doi moldoveni au fost prinşi cu 170 kg de peşte adus din Ucraina

La valorificarea informațiilor operative, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST au acționat în orașul Basarabeasca, iar în rezultat au contracarat un caz de contrabandă cu 170 kg de pește, transportat ilegal din Ucraina.

În data de 6 februarie 2024, în trafic a fost oprit un autoturism înmatriculat în R. Moldova, fiind identificați șoferul și pasagerul – doi tineri moldoveni de 34 și 35 de ani. În timpul verificării fizice a mașinii, polițiștii de frontieră au depistat mai multe pachete cu pește, destinat pentru comerț. Pentru cele 170 kg de pește, persoanele nu au putut prezenta documente de proveniență și certificate de calitate.

Totodată, conaționalii au comunicat că procurase peștele în Ucraina și l-ar fi adus prin PTF Basarabeasca.

În continuare, ofițerii de investigații și cei din urmărire penală ai Direcției cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere pentru ilegalitatea comisă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Rusia își poate deschide secție de votare în Republica Moldova doar la Ambasada de la Chișinău

Autoritățile Republicii Moldova au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei la Chișinău. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unei emisiuni TV.

„Noi am interzis organizarea alegerilor prezidențiale oriunde în afara misiunii diplomatice. Dacă se va încerca organizarea acestui scrutin oriunde în altă parte, acest lucru va fi extrem de contraproductiv”, a subliniat Mihai Popșoi, scrie TV8.

Ministrul de Externe nu a precizat, însă, ce măsuri vor fi luate în cazul în care vor fi organizate secții de vot în regiunea separatistă transnistreană, menționând doar că statul va contracara orice acțiuni îndreptate împotriva suveranității.

Pe 26 ianuarie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a spus că Rusia va deschide aproape 300 secții de votare în afara țării pentru alegerile prezidențiale din martie, inclusiv în țările pe care autoritățile de la Kremlin le numesc „neprietenoase”, potrivit Radio Svoboda. Din cauza reducerilor de personal și a închiderii instituțiilor diplomatice din țările baltice, Germania, Finlanda, Cehia, Moldova și alte țări, numărul secțiilor de votare va fi mai mic, a adăugat Zaharova.

Alegerile prezidențiale 2024 din Rusia vor avea loc între 15 și 17 martie. 11 candidați candidează la scrutin. Până acum, CEC a înregistrat doar patru candidați: Vladimir Putin, Leonid Sluțki, Nikolai Haritonov și Vladislav Davankov.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼