Susțineți BAStv

Rusia își poate deschide secție de votare în Republica Moldova doar la Ambasada de la Chișinău

Autoritățile Republicii Moldova au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei la Chișinău. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unei emisiuni TV.

„Noi am interzis organizarea alegerilor prezidențiale oriunde în afara misiunii diplomatice. Dacă se va încerca organizarea acestui scrutin oriunde în altă parte, acest lucru va fi extrem de contraproductiv”, a subliniat Mihai Popșoi, scrie TV8.

Ministrul de Externe nu a precizat, însă, ce măsuri vor fi luate în cazul în care vor fi organizate secții de vot în regiunea separatistă transnistreană, menționând doar că statul va contracara orice acțiuni îndreptate împotriva suveranității.

Pe 26 ianuarie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a spus că Rusia va deschide aproape 300 secții de votare în afara țării pentru alegerile prezidențiale din martie, inclusiv în țările pe care autoritățile de la Kremlin le numesc „neprietenoase”, potrivit Radio Svoboda. Din cauza reducerilor de personal și a închiderii instituțiilor diplomatice din țările baltice, Germania, Finlanda, Cehia, Moldova și alte țări, numărul secțiilor de votare va fi mai mic, a adăugat Zaharova.

Alegerile prezidențiale 2024 din Rusia vor avea loc între 15 și 17 martie. 11 candidați candidează la scrutin. Până acum, CEC a înregistrat doar patru candidați: Vladimir Putin, Leonid Sluțki, Nikolai Haritonov și Vladislav Davankov.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼