Susțineți BAStv

Categorii
Actualitate În Moldova

(FOTO) Alertă pe drumul spre Basarabeasca! Corpurile de iluminat furate de pe drumurile naționale

Administrația de Stat a Drumurilor informează că pe drumul național M3, în zona ocolirii orașului Comrat, accesul spre Basarabeasca, au fost sustrase corpurile de iluminat de tip LED de pe stâlpii de iluminare. Aceste acțiuni vandalice au provocat deteriorări semnificative, în special la rețeaua electrică (cabluri, piloni, fundația pilonului).

Aceste fapte distructive afectează infrastructura și bunurile publice, generând un impact negativ asupra mobilității și siguranței cetățenilor. De asemenea, ele conduc la costuri suplimentare pentru repararea și înlocuirea bunurilor deteriorate.

Administrația de Stat a Drumurilor condamnă ferm astfel de acte de vandalism și colaborează strâns cu forțele de ordine pentru identificarea și sancționarea persoanelor responsabile.

“Facem un apel către societatea civilă și instituțiile competente să se alăture eforturilor noastre pentru a stopa aceste furturi și a asigura circulația în condiții de siguranță pe drumurile naționale. Protejarea infrastructurii rutiere și prevenirea acestor infracțiuni sunt esențiale pentru menținerea siguranței și integrității rețelei de drumuri naționale,” a declarat ASD.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

CNAS a finanțat pensiile și alocațiile sociale a deținătorilor de carduri bancare și indemnizațiile adresate familiilor cu copii

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că a fost executată finanțarea pensiilor și alocațiilor sociale a beneficiarilor care dețin carduri bancare. Valoarea finanțării a constituit suma de 1560,0 milioane lei.

Totodată a fost executată şi finanţarea indemnizațiilor adresate familiilor cu copii în valoare totală de 229,0 milioane lei.

Banii vor fi disponibili după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Moldova

Nouă inițiativă guvernamentală: SIS, CNA și ARBI vor avea acces la imaginile de pe camerele de supraveghere din trafic

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Centrul Național Anticorupție (CNA) urmează să obțină acces la imaginile captate de camerele de supraveghere a traficului, conform unui proiect de hotărâre al Guvernului. Acest acces va fi disponibil online, fără a permite modificarea sau prelucrarea datelor sistemului.

De asemenea, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) va fi inclusă printre utilizatorii sistemului de monitorizare a traficului, în conformitate cu atribuțiile sale de a efectua investigații financiare paralele și de a indisponibiliza bunuri infracționale.

În prezent, legislația stabilește care instituții sunt autorizate să acceseze și să vizualizeze informația din Sistem, inclusiv personalul Serviciului Tehnologii Informaționale, Inspectoratului General al Poliției și altor autorități administrative subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum și personalul Serviciului Protecție și Pază de Stat, cu atribuții în domeniul asigurării ordinii publice și prevenirii infracțiunilor.

În nota informativă a proiectului se menționează că, având în vedere atribuțiile SIS și CNA în domeniul securității statului și al combaterii infracțiunilor, se propune extinderea definiției de “utilizator” pentru a include explicit “Serviciul de Informații și Securitate” și “Centrul Național Anticorupție”, pentru a le permite accesul și vizualizarea informațiilor din Sistem.

Dacă modificările vor fi aprobate, acestea vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Aceste măsuri sunt considerate necesare de către SIS, CNA și ARBI pentru a utiliza sistemul informațional în procesul de prevenire și combatere a acțiunilor care afectează securitatea statului, combatere a corupției și actelor conexe corupției, precum și recuperare a bunurilor infracționale.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼