Categorii
Actualitate În Moldova

Cetățean moldovean condamnat pentru organizarea migrației ilegale: vezi ce pedeapsă urmează să execute

Un cetățean moldovean a fost condamnat de instanță la o amendă de 870 u.c., cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice timp de 3 ani. Acesta a fost recunoscut vinovat pentru comiterea infracțiunii de organizare a migrației ilegale, fiind implicat într-un grup criminal organizat, care facilita intrarea ilegală a migranților pe teritoriul Republicii Moldova

Potrivit informației publicate de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova, bărbatul în vârstă de 62 ani era membrul unei grupări criminale specializate în organizarea migrației ilegale, cu roluri bine stabilite, din care făceau parte atât cetățeni ai Republicii Moldova, cât și ai Ucrainei. În cadrul grupului, acesta era responsabil de coordonarea și organizarea intrării ilegale a cetățenilor ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova, contra unui echivalent bănesc.

În luna ianuarie 2024, a fost inițiată o cauză penală pe numele bărbatului, acesta fiind reținut în flagrant delict în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca. Bărbatul a fost surprins cu ajutorul dispozitivelor de supraveghere pe timp de noapte în timp ce însoțea cinci cetățeni ucraineni care tocmai intraseră ilegal pe teritoriul țării. Prețul pentru acest serviciu ar fi fost de 38.500 de dolari, sumele urmând a fi colecate de la fiecare dintre migranți, în mod individual.

La stabilirea pedepsei, instanța a ținut cont de caracterul şi gradul de pericol social al faptei comise, de personalitatea inculpatului și de faptul că acesta s-a aflat în arest preventiv până la numirea cauzei spre judecare, aplicând art. 88 CP RM. Instanța a reținut că inculpatul nu a fost anterior judecat, se caracterizează pozitiv, la evidența medicului narcolog şi psihiatru nu se află. Acesta și-a manifestat căința sinceră, recunoscând săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu. De menționat că, în cazul în care inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, acesta beneficiază de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă.

Autor: Virineia Carapirea

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Anunțuri

Planetariu și tehnologie Virtual Reality la Cimișlia: Doritorii sunt invitați la o experiență interactivă gratuită

Primăria orașului Cimișlia, în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților și Tineretului din Moldova, invită publicul să participe la o activitate educativă și de divertisment inedită. Evenimentul va avea loc vineri, 23 august, între orele 12:00 și 16:00, la Casa de Cultură din orașul Cimișlia.

 În cadrul acestui eveniment, cei mici vor putea explora lumea fascinantă a universului prin intermediul unui Planetarium.  Proiecția educativă, care durează 15 minute, este special concepută pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani.

 Pentru cei pasionați de tehnologie și aventură, vor fi disponibile sesiuni de câte 10 minute cu Ochelarii VR (Viarocichi). De această oportunitate se pot bucura toți copii, începând cu vârsta de 5 ani.

 Adolescenții și tinerii cu vârste de la 11 ani în sus vor avea ocazia să testeze tehnologia Oculus și se vor putea participa la o sesiune interactivă de tip Shooter.

 Participanții vor avea acces gratuit la toate aceste activități, bucurându-se de o experiență completă de învățare și divertisment.

Autor: Virineia Carapirea

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼