Categorii
Anunțuri

Trei zile de sărbătoare la Cimișlia: descoperă programul evenimentelor

Orașul Cimișlia se pregătește pentru o săptămână plină de activități, de la ceremonii solemne și târguri de meșteșuguri, până la spectacole artistice și concerte, care vor celebra cu fast atât realizările locale, cât și marile evenimente naționale. În această săptămână, locuitorii orașului și toți doritorii sunt invitați să participe la trei zile de sărbătoare: Ziua Independenței Republicii Moldova, Hramul orașului Cimișlia și Ziua Limbii Române.

27 August – Ziua Independenței Republicii Moldova

În data de 27 august, locuitorii orașului Cimișlia vor sărbători Ziua Independenței Republicii Moldova. Evenimentul va începe la ora 09:00 cu un miting solemn. Acesta va fi urmat de depuneri de flori la Monumentul Eroilor Cimișlieni, în semn de respect și recunoștință pentru sacrificiile celor care au contribuit la obținerea independenței țării. Participanții vor avea ocazia să își exprime omagiile și să reflecteze asupra importanței independenței naționale.

28 August – Hramul Orașului Cimișlia

Ziua de 28 august marchează Hramul orașului Cimișlia, o sărbătoare cu o semnificație aparte pentru locuitorii orașului. Sărbutarea va debuta cu Sfânta Liturghie la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, care va începe la ora 08:00. În continuare, între orele 09:00 și 17:00, va avea loc un târg al meșterilor populari și producătorilor autohtoni, o oportunitate de a susține tradițiile și economia locală.

De la ora 16:00 până la 19:00, ansamblurile artistice de pe lângă Casa de Cultură din Cimișlia vor evolua pe scenă. Seara se va încheia cu un concert susținut de invitați speciali, inclusiv Fetița cu Surprize, Formația Akord, Catharsis, Rada, Fetele din Botoșani și Anișoara Prisăcaru. De la miezul nopții, distracția va continua cu o sesiune de disco și DJ.

31 August – Ziua Limbii Române

Săptămâna festivă se va încheia pe 31 august cu celebrarea Zilei Limbii Române. Începând cu ora 09:00, doritorii sunt invitați să participe la o activitate culturală dedicată sărbătorii naționale „Limba Noastră”, un eveniment care promovează importanța elementului lingvistic în conturarea unei identități naționale.

Autor: Virineia Carapirea

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Categorii
Actualitate În Basarabeasca

Programul evenimentelor organizate cu ocazia Hramului satului Iordanovca

La data de 28 august, locuitorii satului Iordanovca din raionul Basarabeasca vor sărbători Hramul satului.

Anual, de sărbătoarea creștin-ortodoxă pe stil vechi Adormirea Maicii Domnului, biserica din localitate și locuitorii satului sărbătoresc hramul localității.

Locuitorii satului şi oaspeții veniți la sărbătoare vor avea parte de voie bună, creată de un vast program cultural.

În acest context, primarul Viorica Scobioală anunță pe pagina sa de Facebook ce evenimente vor fi organizate cu ocazia sărbătorii satului.

Programul evenimentelor organizate cu ocazia Hramului satului Iordanovca este următorul:

Amintim că la 28 august s. Iordanovca își sărbătorește ziua satului și cei 185 de ani de la prima atestare documentară.

Autor: Ludmila Podgurschii

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼