Categorii
Actualitate În Basarabeasca

2 licee din raionul Basarabeasca vor fi echipate cu tehnologie digitală de ultimă generație

Din raionul Basarabeasca, două instituții de învățământ vor fi dotate cu echipamente pentru Tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC) moderne, incluzând computere All-in-One și panouri interactive, cu software educațional în limba română. Acestea sunt Liceul Teoretic «Constantin Stere» din s. Abaclia, selectat ca şcoală model şi, Liceul Teoretic «Mihai Eminescu» din s. Sadaclia, selectat în baza criteriilor aprobate.

În fiecare școală, cinci săli de clasă vor fi dotate corespunzător, ca parte a inițiativei „Programul inovații digitale ale sistemului educațional din Republica Moldova”, derulat de UNICEF în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Din Republica Moldova vor beneficia de echipamente TIC moderne 70 de instituții de învățământ.

Selecția școlilor s-a bazat pe criterii precum numărul elevilor, necesitățile tehnice și prezența copiilor vulnerabili sau cu cerințe educaționale speciale. Procesul va include două etape de instruire pentru cadrele didactice, facilitând utilizarea eficientă a noilor tehnologii în predare. 35 dintre aceste instituții fac parte din „Rețeaua Școlilor Model”.

Autor: Ludmila Podgurschii

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼