Susțineți BAStv

A început sesiunea suplimentară pentru examenele de absolvire a gimnaziului. Câți restanțieri sunt în raionul Basarabeasca

Foto: radiochisinau.md

Circa 3 000 de elevi din toată țara vor susține, în perioada 1-4 iulie, examenele naționale de absolvire a gimnaziului în sesiunea suplimentară. Și în raionul Basarabeasca au fost înregistrați restanțieri, care mai au o șansă de a scrie testele. 

Astăzi, 1 iulie, are loc examenul la Limba și literatura română pentru alolingvi, la care participă 11 de elevi din școlile cu predare în limba rusă din raion, aceasta fiind prima probă din cadrul sesiunii suplimentare.

Marți, 2 iulie, va avea loc examenul la Matematică, la care vor participa 22 elevi. Miercuri, 3 iulie, elevii vor susține examenul la limba de instruire. La examenul la Limba și literatura română vor participa 1 elev, iar examenul la Limba și literatura rusă va fi scris, de asemenea, de un elev. 

Sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia cu examenul la Istoria românilor și universală. Examenul va avea loc pe data de 4 iulie, în cadrul căruia vor participa 7 elevi din raion.

Potrivit Direcției Generale Învățământ Basarabeasca, sesiunea suplimentară este organizată la Liceul Teoretic „Matei Basarab” din or. Basarabeasca. Testele de examen vor fi verificate în perioada 1-5 iulie. Rezultatele vor fi afișate pe 6 iulie.

Anterior, am publicat o statistică privind numărul de absolvenți ai treptei gimnaziale din raionul Basarabeasca, pe care o puteți analiza aici.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼