Susțineți BAStv

Acces interzis în țările baltice pentru șoferii cu mașini cu numere rusești. În caz contrar, riscă să le fie confiscat automobilul

Acces interzis în țările baltice pentru șoferii cu mașini cu numere rusești. În caz contrar, riscă să le fie confiscat automobilul
viza.md

Persoanele care se deplasează cu autoturisme cu numere de înmatriculare rusești nu vor avea acces pe teritoriul Uniunii Europene (UE). Prin urmare, șoferii cu vehicule înmatriculate în Rusia nu vor putea traversa punctele de trecere a frontierei cu Estonia și Letonia în conformitate cu noile sancțiuni impuse de UE împotriva Moscovei din cauza războiului din Ucraina. Cei care nu se vor conforma instrucțiunilor autorităților vamale din țările menționate, vor fi întorși înapoi în Federația Rusă, sau riscă să le fie confiscat automobilul.

Potrivit unei note a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în baza clarificărilor Comisiei Europene, autovehiculele cu numere rusești nu mai au voie să circule pe teritoriul celor 27 de state membre ale UE. Cetățenii ruși pot tranzita în continuare Lituania spre și dinspre Kaliningrad cu trenul. Cu toate acestea, este permisă întoarcerea din Uniunea Europeană în Federația Rusă cu autoturisme cu numere de înmatriculare rusești, cu condiția ca acestea să fie utilizate doar ca mijloace de transport.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă recomandă cetățenilor să se abțină de la deplasarea pe teritoriul Republicii Letonia și Republicii Estonia sau să tranziteze aceste state cu mașini înmatriculate în Federația Rusă.

Noile prevederi nu afectează deplasarea vehiculelor misiunilor diplomatice și consulare, inclusiv a delegațiilor.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼