Susțineți BAStv

Agenția de Mediu a stabilit perioada și zonele în care va fi interzis pescuitul în anul 2024. Încălcările vor fi sancționate

Agenția de Mediu a stabilit la propunerea instituțiilor  științifice și a Inspectoratului pentru Protecția Mediului, perioadele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agreement al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii.

Se interzice pescuitul timp de 68 de zile consecutive, în perioada 8 aprilie până la 14 iunie:

  • în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca;
  •  în lacul de acumulare Dubăsari;
  • în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc;
  • în lacul Cahul.

Prin urmare, în perioada  8 aprilie până la 30 iunie, pescuitul este interzis pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bîc și Botna afluenți ai fluviului Nistru. Este interzis și pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nîrnova, Lăpuşna, Sarata, Tigheci afluenți ai râului Prut.Prohibiția este stabilită pentru bălțile Manta și pe râurile Cogâlnic, Cahul, Ialpug. O excepție sunt obiectivele acvatice artificiale construite pe ele.

De la 9 aprilie până la 7 iunie, se interzice pescuitul în râul Prut, de la intersecția lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Tețcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stânca și râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiulești.

Sunt și alte locuri stabilite prin ordin, unde pescuitul este interzis.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼