Susțineți BAStv

Alertă: Crește numărul de insolații în perioada caniculară. Medicii vin cu recomandări

Foto: antena3.ro

Săptămâna trecută, dispeceratul comun de urgență a înregistrat opt cazuri de insolație. După ce au primit asistență medicală inițială, pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în regim de internare. 

Medicii avertizează că expunerea prelungită la soare sau la temperaturi ridicate, combinată cu deshidratarea, poate provoca simptome precum: slăbiciune generală severă, dureri de cap, transpirații intense, hipertermie, greață și stare de leșin. Dacă simptomele nu se ameliorează sau apar complicații precum respirație dificilă, tahicardie, vărsături sau convulsii, cetățenii sunt sfătuiți să apeleze imediat numărul unic de urgență 112.

Pentru a evita astfel de probleme, medicii recomandă respectarea strictă a măsurilor de precauție. Este esențial să evitați expunerea la soare între orele 11:00 și 18:00, să purtați pălării și haine din fibre naturale de culori deschise. 

Persoanele cu afecțiuni cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, renale, hepatice sau pulmonare, trebuie să continue tratamentul conform indicațiilor medicului și să consulte medicul pentru ajustarea schemei terapeutice pe perioada caniculară, în caz de necesitate. De asemenea, este recomandată utilizarea produselor cu protecție împotriva radiației ultraviolete pentru a preveni arsurile solare.

Menționăm că meteorologii au emis un Cod galben de caniculă pentru întreaga țară, valabil în perioada 7-12 iulie. În acest interval, temperaturile maxime vor fi cuprinse între +33°C și +39°C .

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼