Susțineți
BAStv

ANRE solicită ca noul tarif pentru serviciul de transport al energiei să fie 82% mai mult decât actualul tarif

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a cerut de la Moldelectrica să prezinte date suplimentare care să justifice toate costurile suportate de operator la prestarea serviciului de transport al energiei electrice. Aceasta, după ce întreprinderea a cerut majorarea tarifului pentru respectivul serviciu cu peste 80%.

Într-un comunicat de presă, ANRE menționează că serviciul de transport al energiei electrice constituie un element de cost care se include la determinarea tarifelor pentru prestarea serviciului de distribuție a energiei electrice și ulterior a prețurilor reglementate la energia electrică furnizată de Premier Energy și FEE Nord. „După finalizarea examinării solicitării de majorare a tarifului pentru serviciul de transport al energiei electrice a Î.S. „Moldelectrica”, Agenția va informa publicul și consumatorii privind rezultatele finale, și după caz, va adopta decizia corespunzătoare”, menționează instituția.

Serviciul de transport al energiei electrice este parte componentă a prețului reglementat de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali, cu o pondere în structura totală a prețului de aproximativ 5-6%. O eventuală majorare a acestei componente nu va avea impact imediat asupra prețurilor la energia electrică furnizată consumatorilor finali, precizează ANRE.

Moldelectrica a depus o cerere de aprobare a tarifului ajustat pentru serviciul de transport al energiei electrice la 6 decembrie. Întreprinderea a solicitat ca noul tarif pentru serviciul de transport al energiei să fie de 26,43 bani pentru un kWh, ceea ce este cu circa 82% mai mult decât actualul tarif de 14,50 bani pentru un kWh.

Sursa: https://unghiul.com

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼