Susțineți BAStv

Bugetul raionului Cimişlia în vizorul cetăţenilor

Pentru a asigura posibilitatea fiecărui cetățean să înțeleagă care sunt prevederele bugetului, Consiliul Raional Cimișlia oferă informații prin intermediul unor diagrame. Acestea evidențiază caracteristicile sale importante, simplificând înțelegerea informațiilor de bază.

Diagramele sunt elaborate lunar într-un format accesibil și pe înțelesul cetățenilor și conțin date despre buget și indicatori economici care stau la baza formării acestuia.

“Asta și înseamnă transparență, informația adusă cetățenilor cât mai simplu și în mod foarte clar”, – a menționat Mariana Vasluian, Șefa Secției Administrației Publice.

Totodată, Mariana Vasluian a adăugat că, nemijlocit de toată informația se ocupă specialiștii de la Direcția de Finanțe, mai exact, o echipă din 13 persoane. Aceştea elaborează diagramele respective în baza Legii 239.

“Baza este legea 239, unde este clar explicit că noi trebuie să prezentăm informația într-un mod succint, deschis și explicit”, – spune Șefa Secției Administrației Publice.

Diagramele date, sunt plasate pe pagina oficială a Consiliului Raional Cimișlia de către Administrația Publică.

“Această tehnică o folosim deja de câțiva ani. Astfel este mai ușor și pentru noi să oferim asemenea informații succinte și clare. Pentru că, practic, suntem întotdeauna limitați de timp și textele mari mereu necesită mai mult timp. Atunci când informația este clară se găsește mai rapid și, bineînțeles că, prin diagrame este mult mai simplu”, – a declarant Mariana Vasluian.

Beneficiile transparenţei decizionale sunt atât pentru administraţie cât şi pentru cetăţean.

Autor: Cristina Lupașcu

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼