Susțineți BAStv

Când începe Recensământul populației și locuințelor în Moldova

În perioada 8 aprilie-7 iulie 2024  în Republica Moldova se va desfășura Recensământul populației și locuințelor (RPL), anunță poliția Republicii Moldova.  

Recensământul este o activitate de amploare națională care are loc o dată la 10 ani. Scopul recensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației și locuințelor țării. În cadrul recensământului, sunt colectate date cu privire la fiecare persoană din gospodărie (de exemplu: anul și locul nașterii, locul de trai, limba vorbită, nivelul educației, ocupația ș.a.), cât și date despre locuință (cum ar fi dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire, suprafața și materialele de construcție a locuinței ș.a.).

Potrivit poliției, începând cu 8 aprilie, un  recenzor va vizita locuința dumneavoastră și vă va adresa întrebări din chestionarul de recensământ, iar răspunsurile le va înregistra pe tabletă. Recenzorul va prezenta obligatoriu legitimația de recenzor și va purta vestimentație cu însemne de identitate a RPL, inclusiv: vestă, chipiu, tricou, rucsac, tabletă, toate cu logo-ul Recensământului 2024.

,,Fiecare persoană trebuie să participe la recensământ și să răspundă în întregime și corect chestionarul de recenzare. Conform Legii privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie. Datele pe care le veți oferi la Recensământ sunt confidențiale și protejate. ”, se arată în comunicatul poliției. 

Participarea la Recensământ este o obligație legală, dar și civică. Datele colectate vor sta la baza proiectelor de dezvoltare la nivel de localitate și de țară.  

,,Participând la recensământ, contribuim la o mai bună înțelegere a comunității”, au adăugat oamenii legii.

Răspunsurile vor fi utilizate pentru a produce statistici care vor oferi o imagine a vieții în Republica Moldova și a modului în care aceasta se schimbă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼