Susțineți BAStv

Cetățenii vor putea raporta materiale ce reprezintă abuz sexual asupra copiilor pe platforma siguronline.md

Cetățenii vor putea raporta materiale ce reprezintă abuz sexual asupra copiilor pe platforma siguronline.md
tvrmoldova.md

Materialele ce prezintă abuz sexual asupra copiilor pot fi raportate pe platforma www.siguronline.md. Ministerul Afacerilor Interne a lansat astăzi un mecanism național de semnalare și înlăturare a acestui tip de conținut.

„Noul mecanism va ușura identificarea mai rapidă a făptuitorului și pedepsirea acestuia. Ne propunem să creăm un mediu online mai sigur pentru copii și să ne aliniem standardelor internaționale. Protecția copiilor este extrem de importantă, iar această prioritate o vom putea realiza cu suportul partenerilor noștri – Ambasada SUA la Chișinău și societatea civilă”, a afirmat la o conferință de presă, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

Potrivit ambasadorului SUA la Chișinău, Kent Logsdon, noile tehnologii au creat riscuri suplimentare asupra minorilor. Platforma va permite raportarea conținutului online problematic, astfel ca acesta să fie eliminat.

La rândul său, directorul executiv al Centrului Internațional La Strada Moldova, Elena Botezatu, a accentuat că durata de eliminare a conținutului este de aproximativ două zile jumătate. Prin urmare, cetățenii sunt îndemnați să raporteze cazurile în care depistează imagini cu copii în ipostaze sexuale. Procesul de semnalare durează doar câteva minute. Ulterior, conținutul cu caracter sexual va fi verificat și eliminat

Conform Inspectoratului General al Poliției, cu suportul La Strada, începând cu luna mai curent, au parvenit 46 de rapoarte informative cu peste 400 de fișiere foto/video ce vizau cazuri de abuz sexual în mediul online în raport cu copii.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼