Susțineți BAStv

Companiei Air Moldova i-a fost suspendat Certificatul de Operator Aerian

Companiei Air Moldova i-a fost suspendat Certificatul de Operator Aerian
newsmaker.md

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că a suspendat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al companiei Air Moldova. Cauza ar fi lipsa a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil. Companiei i-a fost suspendat certificatul până pe 31 octombrie 2023.

„Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova, se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent. Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat la 21 august curent, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea aeronavei, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian”, menționează instituția.

Prin urmare, la solicitarea operatorului, Autoritatea Aeronautică Civilă, a suspendat AOCul Air Moldova, până pe 31 octombrie 2023.În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, îndemnăm pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor.

„În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, îndemnăm pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor”, au mai comunicat reprezentanții Autorității.

Certificatul de operator aerian este un act permisiv care atestă certificarea unui operator aerian în scopul de a efectua activităţi de transport aerian comercial.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼