Susțineți BAStv

Consiliul Național al Elevilor a avut o întrevedere cu Ministrul Educației

Foto: MECC

Pe data de 24 iulie, în incinta Centrului pentru Copii și Tineret „ARTICO” din orașul Chișinău, a fost desfășurată prima întâlnire a noilor membri ai Consiliului Național de Elevi. Totodată, noii membri au avut o întâlnire cu Ministru Educației, Dan Perciun.

La întrevedere au fost discutate aspecte tehnice ce țin de funcționarea consiliului și rolul acestuia în promovarea tinerei generații, implicarea în viața civică, dar și în pregătirea tinerilor pentru viitor. În același timp, s-a menționat despre necesitatea unor măsuri de susținere a elevilor din partea ministerului, care să asigure un climat educațional democratic și de calitate în toate instituțiile de învățământ.  

„Participarea elevilor în luarea deciziilor în comunitatea școlară reprezintă un element important care stă la baza unei școli unde este democrație, respectiv, a unei societăți democratice. Tinerii trebuie să vorbească despre necesitățile lor pentru a avea posibilitatea să învețe într-un mediu bine pregătit. Vă îndemn să fiți activi pentru ca împreună să reușim să rezolvăm problemele din sistem, împreună să contribuim la schimbările spre care tindem”, a subliniat Dan Perciun. 

La eveniment au fost prezenți 38 de membri ai CNE, câte un elev din fiecare raion. Ei au fost aleși, în urma unui concurs, de către o comisie stabilită de minister, să reprezinte vocea fiecărui elev din raionul de baștină.

În cadrul aceluiași eveniment a fost prezentă și membra redacției de tineret BAStv, Lilia Zabolotnîi, care a devenit, de curând, membră în Consiliul Național al Elevilor. Ea va reprezenta vocea elevilor din raionul Basarabeasca. 

„Sunt aici! Și sper că voi rămâne, până la sfârșitul mandatului meu…”, a relatat Lilia pe pagina ei de Facebook.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) este un organ consultativ de pe lângă Ministerul Educației. Membrii CNE au posibilitatea să comunice direct ministrului Educației și angajaților ministerului despre problemele elevilor din instituțiile în care învață și să înainteze propuneri de îmbunătățire a sistemului educațional din țară.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼