Susțineți BAStv

Contrafacerea și pirateria fenomene discutate la Basarabeasca

Reprezentanții Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuala, au organizat o campanie națională de informareîn rândul elevilor. Recent reprezentanții AGPI au ajuns și în Liceul Teoretic „Matei Basarab” din or. Basarabeasca, unde le-au vorbit elevilor despre contrafacere și piraterie ca fenomene de distrugere a economiei țării.

 

 

Andrei Moisei, specialist secția instruire AGPI

-Eu mă numesc Andrei Moisei și împreună cu colegii reprezentăm agenția de stat pentru proprietate intelectuală. Ne-am  proprus să realizăm compania respectivă în toate liceele din Republica Moldova, de fapt în acele care s-au oferit să participe. Este realizat în comun cu Ministerul Educatiei și este o campanie foarte utilă pentru copii, fiindcă noi le vorbim  nu doar despre  fenomenul pirateriei și contrafacerii, care sunt foarte periculoase și care într-adevăr pun în pericol economia și nu numai economia  națională dar și sănătatea copiilor. Le vorbim și despre proprietatea intelectuală, despre obiectele de proprietate intelectuală, despre  rezultatele creativității, fiindcă ei sunt creativi și ei trebuie să știe lucrurile acestea .

Maria Chendichilean, eleva LT „Matei Basarab”

 

 

-Activitatea mi-a placut, a fost o activitate foarte interesantă și utilă pentru copii și pentru viață.

 

 

 

 

Mihaela Topală, eleva LT „Matei Basarab”

 

 

-Mie din această prezentare mi-a plăcut сel mai mult că ne-au învățat cum să cunoaștem ce este bun și ce este contrafăcut.

 

 

 

 

Maria Chendichilean, eleva LT „Matei Basarab”

 

 

 

-În această activitate s-a vorbit despre respectarea drepturilor în proprietatea intelectuală.

 

 

 

 

 

Elena Ursu, profesor LT „Matei Basarab”

 

 

-Eu cred că această activitate a fost utilă nu numai pentru elevi, dar și pentru profesori, pentru că nu putem să fim noi cei care știm ce este întradevăr înăuntru.

 

 

 

Andrei Moisei, specialist secția instruire AGPI

 

 

-Noi suntem mulțumiți pentru faptul că am reușit să venim cu un mesaj la copii și  eu rămân cu speranța că măcar cât de cât  o să mai discute între dânșii și o să rămână undeva informația despre aceste două fenomene și despre obiectele de proprietate intelectuală și despre rolul AGEPI – ului care îl are în contextul înregistrării acestor obiecte.

 

 

Maria Leorda, eleva LT „Matei Basarab”

 

 

-Mi-a placut când am îndeplinit niște fișe și n-eau dat pentru asta genți.

 

 

 

 

 

 

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼