Susțineți BAStv

Cum să asimilezi corect suplimentele alimentare

Cum să asimilezi corect suplimentele alimentare
replicaonline.ro

În lumea agitată de astăzi, adesea ne confruntăm cu provocări legate de alimentație, stres și lipsa de timp pentru a ne asigura că obținem toate nutrienții de care avem nevoie din alimentația noastră zilnică. În acest context, o salvare sunt suplimentele alimentare însă, este important să știm cum și în ce moment al zilei trebuie administrate, ca să fie asimilate cât mai eficient de organism.

Suplimentele alimentare conțin ingrediente precum vitamine, minerale, aminoacizi și enzime. Acestea sunt adesea comercializate sub formă de tablete, capsule, pulberi sau siropuri. Exemple de astfel de suplimente alimentare sunt acidul folic, recomandate femeilor care sunt însărcinate, și vitamina D pentru adulții și copiii care nu se expun la soare.

Magneziu: Esențial pentru Funcționarea Optimă a Corpului

Magneziul este un mineral esențial pentru funcționarea corectă a multor procese fiziologice din organism. Este implicat în funcționarea muschilor, sănătatea oaselor, echilibrul hormonal și multe altele. Pentru a asimila corect magneziul, urmați aceste sfaturi:

  • Luați magneziul cu alimente – magneziul este mai bine absorbit atunci când este consumat cu alimente. Includeți alimente bogate în magneziu în dieta dvs., cum ar fi nuci, semințe, legume cu frunze verzi și cereale integrale.
  • Evitați luarea excesivă de calciu – acest poate interfere cu absorbția magneziului. Asigurați-vă că lăsați o diferență de cel puțin 2 ore între luarea de magneziu și calciu.
Fier: Combaterea Anemiei și Oboselii

Fierul este vital pentru producerea hemoglobinei, care transportă oxigenul în organism. Deficiența de fier poate duce la anemie și oboseală. Pentru a asimila corect fierul:

  • Luați fierul cu vitamina C- vitamina C ajută la creșterea absorbției fierului. Consumați alimente bogate în vitamina C, cum ar fi citricele, cătina sau ardeiul gras, în timp ce luați suplimente de fier.
  • Evitați consumul de calciu și cafeină în același timp cu fierul. Aceste substanțe pot interfere cu absorbția fierului, așa că evitați să le consumați în același timp cu suplimentele de fier. Lăsați o diferență de cel puțin 2 ore între aceste suplimente.
Zinc: Susținerea Sistemului Imunitar și a Sănătății Pielei

Zincul este esențial pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și multe alte funcții corporale. Pentru a asimila corect zincul:

  • Luați zincul cu mâncare – consumul de zinc cu alimente poate ajuta la absorbția mai bună a acestui mineral.
  • Evitați luarea de suplimente de fier și zinc în același timp. Ca și în cazul magneziului, fierul poate interfera cu absorbția zincului. Administrați-le la ore diferite sau lăsați o diferență de cel puțin 2 ore între ele.

Suplimentele naturale reprezinta un mod exceptional de a ne mentine sanatatea si energia, de a lua o picatura de putere din natura. Dar este nevoie de atentie pentru a le alege pe cele cu adevarat naturale si cu o cantitate optima de substanta activa, care sa ne ajute sa ne echilibram organismul.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼