Susțineți BAStv

Deputatul PAS: Aproximativ 300 de locuitori din raionul Basarabeasca vor pleca la Adunarea ,,Moldova Europeană”

Deputatul PAS: Aproximativ 300 de locuitori din raionul Basarabeasca vor pleca la Adunarea ,,Moldova Europeană”
voceabasarabiei.md

Aproximativ 300 de locuitori din raionul Basarabeasca vor merge pe 21 mai la Adunarea națională ,,Moldova Europeană”. Despre aceasta a vorbit în emisiunea ,,Puncte de Reflecție” la Vocea Basarabiei, deputatul PAS, Gheorghe Cojoc.

După cum a remarcat deputatul PAS, Gheorghe Cojoc care, la rândul său, este și locuitorul raionului Basarabeasca, aproximativ 300 de oameni din raionul nostru, vor pleca pe 21 mai, la adunarea națională ,,Moldova Europeană”.

,, În lista noastră sunt deja 250 de oameni, și încă mai sunt doritori. Apropo, pe cap de locuitor, Basarabeasca ocupă primul loc în republică după numărul de persoane care doresc să meargă la adunarea din Chișinău. Oamenii își organizează singuri transportul. Am găsit deja 10 mașini. Dar mulți merg cu mașinile proprii”, a precizat Gheorghe Cojoc.

Cum a declarat deputatul PAS, în raionul Basarabeasca sunt oameni care susțin partidul PAS, dar sunt și cei care nu sunt de acord cu politicile Partidului Acțiune și Solidaritate, însă ei au dorința de a fi în Uniunea Europeană.

Gheorghe Cojoc a menționat că, Partidul Socialiștilor nu vor fi prezenți la această adunare, însă vor îndeamna oamenii să baicoteze cu privire la adunarea de pe 21 mai.

De precizat că, pe 21 mai, partidul Șor va organiza trei mitinguri la Bălţi, Orhei şi Comrat în sprijinul unui referendum pentru determinarea politicii externe şi a vectorului economic al dezvoltării ţării. Acest lucru a fost declarat de liderul partidului, Ilan Șor.

E de menționat că, pe 21 mai, în Găgăuzia, se va organiza un miting național. Participanții la miting vor cere autorităților centrale „stoparea proceselor de retragere a Moldovei din CSI, oprirea presiunilor asupra CEC a Găgăuziei și respectarea părerii poporului găgăuz, exprimată în turul II al alegerilor bașcanice”.

Reamintim că, la 21 mai, Chișinăul va găzdui adunarea națională „Moldova Europeană”. Potrivit președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, întâlnirea cetățenilor va avea loc pentru „a răspunde la întrebarea, ce vor moldovenii”

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼