Susțineți BAStv

Din cauza numărului mic de elevi, școlile profesionale din Cimișlia, Călărași și Drochia vor fi fuzionate cu alte instituții de învățământ

Din cauza numărului mic de elevi, școlile profesionale din Cimișlia, Călărași și Drochia vor fi fuzionate cu alte instituții de învățământ
mediatv.md

Școlile profesionale din Cimișlia, Călărași și Drochia vor fuziona cu alte școli profesionale din regiune urmare a numărului redus de studenți. Un proiect în acest sens a fost aprobat miercuri, 13 septembrie, de Guvern.

Asfel, Instituția Publică Şcoala Profesională din Leova se reorganizează prin fuziunea Instituției Publice Şcoala Profesională din Cimişlia; Instituția Publică Şcoala Profesională din Nisporeni se reorganizează prin fuziunea Instituției Publice Şcoala Profesională din Călărași; Instituția Publică Şcoala Profesională din Rîşcani se reorganizează prin fuziunea Instituției Publice Şcoala Profesională din Drochia.

„Personalul salariat din instituțiile publice absorbite va fi transferat, cu respectarea prevederilor legislației muncii, la instituțiile publice absorbante, asigurându-se integrarea acestuia în cadrul instituțiilor respective”, se arată în decizia Guvernului.

În cazul imposibilității transferului unor salariați, disponibilizarea se va efectua în conformitate cu legislația muncii. Cheltuielile de disponibilizare a personalului persoanelor juridice absorbite vor fi asigurate din contul și în limitele mijloacelor financiare ale acestora.

 

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼