Susțineți
BAStv

Diplomele din Republica Moldova ar putea fi recunoscute în 21 de țări

Diplomele din Republica Moldova ar putea fi recunoscute în 21 de țări
zdg.md

Diplomele din Moldova ar putea fi recunoscute încă în 21 de state. Republica Moldova vrea să adere la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior. Un poriect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de azi a Guvernului.

Mai exact, tratatul facilitează recunoașterea studiilor și mobilitatea academică și profesională, promovează calitatea învățământului superior, utilizarea eficientă a resurselor educaționale și umane și, totodată, își propune să contribuie la consolidarea cooperării internaționale în domeniul recunoașterii calificărilor la nivelul învățământului superior.

În cadrul ședinței Executivului, ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a menționat că  tratatul va contribui la sporirea mobilității academice și la internaționalizarea universităților din Republica Moldova, domeniu care este prioritar pentru Ministerul Educației și Cercetării.

Actualmente, Convenția este semnată de Andora, Armenia, Australia, Cabo Verde, Coasta de Fildeș, Croația, Estonia, Franța, Islanda, Japonia, Lituania, Nicaragua, Norvegia, Palestina, România, Slovacia, Suedia, Sfântul Scaun, Tunisia și Marea Britanie. Documentul a fost aprobat la Paris, în 2019.

Convenția stabilește principiile care țin de recunoașterea calificărilor. Acestea urmează să fie transparente, nedescriminatorii și rezonabile.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼