Susțineți BAStv

Forța Fermierilor: ,,Este o catastrofă agricolă, după care imediat va urma catastrofa financiară”

Forța Fermierilor: ,,Este o catastrofă agricolă, după care imediat va urma catastrofa financiară”
adevarul.ro

Din cauza secetei fermierii din sudul țării se plâng de o recoltă mica la floarea-soarelui. Asociația Forța Fermierilor susține că agricultorii din raioanele Cahul, Cantemir, Basarabeasca și Leova recoltează între 0,4 și o tonă de floare soarelui per hectar.

Potrivit Asociației Forța Fermierilor, doar în raionul Cahul, până în prezent, peste 7 mii hectare de porumb au fost discuite, ceea ce înseamnă că de pe suprafața respectivă a fost recoltată numai masa vegetală pentru siloz, fără nici un bob de porumb. Situația similară se așteaptă și în raioanele Hîncești, Cimișlia, Căușeni și Ștefan Vodă, unde abia este începutul recoltării.

„Agricultorii sunt în disperare enormă. (…) Este o catastrofă agricolă, după care imediat va urma catastrofa financiară a fermierilor adevărați din localitățile rurale. (…) După refuzul domnului prim-ministru să se întâlnească cu reprezentanții Forței Fermierilor și să discute moratoriu măcar pentru 3 luni la achitarea datoriilor producătorilor agricoli, mulți agricultori sunt încrezuți că guvernul acționează exclusiv în interesul unui grup îngust de magnați, care vor beneficia în urma distrugerii segmentului fermierilor micro, mici și mijlocii. (…) Revolta a atins cota maximă și este foarte greu de anticipat acțiunile agricultorilor, care nu au ce pierde”, se arată în comunicatul emis de Forța Fermierilor.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼