Susțineți BAStv

(FOTO) 81 de laboratoare digitale urmează să fie deschise în şcolile din Moldova

(FOTO) 81 de laboratoare digitale urmează să fie deschise în şcolile din Moldova
MEC

În 81 de școli din Republica Moldova vor fi create laboratoare digitale EDUTech, înființate de UNICEF împreună cu Ministerul Educației și Cercetării.

70 de laboratoare și-au început deja activitatea. Lansarea oficială a avut loc în cadrul unei vizite de lucru la Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” din orașul Orhei, acolo unde a fost înființat un laborator EDUTech și de care vor beneficia peste 200 de elevi, dintre care 20 de copii din Ucraina.

În contextul războiului din Ucraina, milioane de copii continuă să aibă nevoie de sprijin pentru a-și continua studiile. Potrivit ultimelor date, două treimi dintre copiii care au fugit de război nu sunt înscriși în sistemele școlare naționale în țările care găzduiesc refugiați.

„Nu putem să nu ne aducem aminte motivul pentru care acest laborator a fost creat aici. Războiul din Ucraina este un act de violență asupra unui popor care a dorit să trăiască liber. Noi întotdeauna am condamnat acest lucru în cel mai ferm mod și ne bucurăm, pe de o parte, că putem să primim oaspeții noștri din Ucraina în instituțiile din Republica Moldova și să le oferim condiții de studiu care se apropie de cele care le-au avut ei acasă”, a declarat ministrul Dan Perciun.

Laboratoarele EDUTech sunt dotate cu echipamente și materiale moderne. Mai mult, toți profesorii și specialiștii care activează în cadrul laboratoarelor sunt instruiți pentru a cunoaște standardele minime în domeniul protecției copilului, educației incluzive, prevenirii violenței în bază de gen. La fel, ei învăță cum să acorde primul ajutor psihosocial, să raporteze cazurile de abuz și neglijare a copiilor și beneficiază de cursuri de formare în domeniul IT și cel al învățării digitale.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼