Susțineți BAStv

(FOTO ) Autocar cu 40 de moldoveni, implicat într-un teribil accident rutier

(FOTO ) Autocar cu 40 de moldoveni, implicat într-un teribil accident rutier
vremeanoua.ro

Accident grav în România. Două autoturisme și un autocar în care se aflau 40 de personae din Republica Moldova, s-au ciocnit în noaptea de 8 spre 9 septembrie pe DE 581, pe raza localității Crasna, județul Vaslui. O persoană, care se afla în unul din autoturisme, a murit, iar alte 5 au fost rănite. Potrivit autorităților române, niciunul din cei 40 de cetățeni moldoveni nu au avut de suferit.

În autocar se aflau 40 de persoane, toate din Republica Moldova. Celelalte două autoturisme sunt înmatriculate în Galați, respectiv Alba.

Din primele informații, se pare că autocarul și autoturismul de Alba veneau dinspre Bârlad spre Vaslui, iar celălalt autoturism, din Galați, se deplasa spre Bârlad. La un moment dat, autoturismul Dacia din județul Galați ar fi lovit un cap de pod, a ricoșat frontal în vehiculul de Alba, pe care l-a scos în afara carosabilului, apoi s-a lovit și de autocarul din Republica Moldova, care venea tot din sens opus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, una dintre aceste persoane a fost declarată decedată chiar la fața locului, după ce manevrele de resuscitare efectuate de medicul de pe ambulanța SMURD nu au dat rezultate.

La fața locului au fost deplasate și trei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite șase victime, dintre care cinci încarcerate. Toate cele cinci victime încarcerate se aflau într-un autoturism. Dintre cele șase victime, două persoane se aflau în stop cardiorespirator, două în comă și doar o persoană era conștientă.

Pompierii au efectuat manevrele pentru descarcerare concomitent cu acțiunile medicilor și paramedicilor pentru stabilizarea victimelor. În acest moment, toate victimele sunt descarcerate, însă, în cazul uneia dintre victimele aflate în stop cardiorespirator, medicul de pe ambulanța SMURD a fost nevoit să declare decesul. Celelalte cinci victime au primit primele îngrijiri medicale la fața locului, în acest moment, acestea fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

,,Persoanele din autocar au fost evaluate, însă nu au necesitat acordarea de îngrijiri medicale.Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști”, a precizat Marius Stanciu, reprezentantul ISU Vaslui.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

 

 

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼