Susțineți BAStv

(FOTO) Concurenții electorali și redacția BAStv au semnat Codul de Conduită. Ce obligații și-au asumat

(FOTO) Concurenții electorali și redacția BAStv au semnat Codul de Conduită. Ce obligații și-au asumat
BAStv

Pe 23 octombrie, concurenții electorali la funcția de consilier în Consilliul raional și redacția BAStv au fost invitați la Consiliul raional Basarabeasca pentru a semna Codul de conduită, privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 5 noiembrie.

În cadrul unei mese rotunde speciale partidele politice, blocurile electorale și candidații independenți la funcția de consilier în Consiliul raional Basarabeasca, au semnat Codul de conduită privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 5 noiembrie.

Documentul reprezintă o convenţie încheiată între concurenții electorali şi reprezentanţii mass-media, care reglementează normele de comportament ale acestora în desfășurarea şi reflectarea campaniei electorale.

Obiectivele principale ale Codului de conduită constau în desfăşurarea unei campanii electorale corecte, în condiţii de concurenţă egală, informarea obiectivă a alegătorilor asupra proceselor electorale, libera participare politică în campania electorală, respectarea demnităţii participanţilor în campania electorală, crearea unui climat de încredere şi respect reciproc între semnatari în campania electorală.

Codul de conduită intră în vigoare pentru fiecare semnatar din momentul semnării lui şi este valabil până în ziua în care rezultatele finale ale alegerilor vor fi confirmate de către organele competente.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼