Susțineți BAStv

(FOTO) Curs privind educația economică pentru tinerii r-nlui Basarabeasca

În perioada 21–22 iulie, aproximativ 25 de tineri din raionul Basarabeasca au participat la un curs, privind educația economică. Training-ul a fost desfășurat sub forma unui joc.

Compania German Sparkassenstiftung a organizat un training, numit Jocul Economiilor. Training-ul a fost desfășurat la Centrul Regional de Resurse ”Phoenix”  din or. Basarabeasca.

În calitate de trainer a fost Aliona Moroi, profesoara de educație economică din cadrul instituției Centrul de Excelență în Transporturi și formator în cadrul proiectului. Ea a explicat că scopul de bază al acestei activități este educația financiară a tinerilor prin metode interactive.

„Combinația dintre munca în echipă și învățarea de la egal la egal în cadrul grupului, precum și reflecția și competiția dintre participanții individuali reprezintă o experiență de învățare dinamică și extrem de captivantă.”

Jocul Economiilor este bazat pe trei runde și trei sesiuni de know-how (lecție la care se analizează o temă prin metode interactive) unde tinerii învață cum este corect să facă investiții în familie. Participanții la joc trebuie să ia în calcul venitul fiecărui membru al familiei, cheltuielile care se înregistrează la serviciile comunale, mâncare, transport și altele.  Pe parcursul rundelor, echipa apreciază cheltuielile și banii rămași, în ordinea de a ajunge la un anumit obiectiv. 

Astfel, tinerii pot învăța, într-un mod interactiv, despre felul în care pot economisi eficient banii, dar și cum corect să-i investească.

Jocurile de Afaceri sunt elaborate de către compania German Sparkassenstiftung, începând cu anul 1990.

Autor: Lilia Zabolotnîi

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼