Susțineți BAStv

(FOTO) Echipa „STEAM pe Roți” a ajuns și la liceul ,,M. Eminescu”. Elevii au descoperit lumea tehnologiilor moderne

(FOTO) Echipa „STEAM pe Roți” a ajuns și la liceul ,,M. Eminescu”. Elevii au descoperit lumea tehnologiilor moderne
IP LT ,,M. Eminescu”

Pe 1decembrie 2023, echipa Proiectului ,,Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică (STEAM) pe Roți”, primul laborator educațional pe roți din Republica Moldova, a pășit pragul IP LT ,,M. Eminescu” din s. Sadaclia. La ateliere de robotică au participat două clase de elevi, aceștea au rămas fascinați de mașinuțele roboți și posibilitățile lor.

Echipa ,,STEAM pe Roți” a ajuns în Sadaclia pentru a familiariza elevii cointeresați de domeniul tehnologiilor. În cadrul atelierului, elevii au avut posibilitatea de a învăța noțiuni de bază și funcțiile mașinuțelor roboți. În același timp, elevii și-au implementat cunoștințele și în practică.

Programul educațional „STEAM pe Roți” are drept scop să motiveze copiii să urmeze studii sau o carieră în aceste domenii prin o serie de workshopuri organizate în toată țara.

Laboratorul educațional pe roți reprezintă în sine un autobuz echipat cu kituri STEAM ce includ seturi de robotică, arduino și laptopuri. STEAM pe roți călătorește în toată țara organizând ateliere pop-up pentru tinerii din zonele rurale, inclusiv centrele pentru refugiați.

Acest lucru este posibil datorită finanțării din partea UNICEF Moldova, a Serviciului de Dezvoltare Liechtenstein (LED), a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și a Fondurilor Globale pentru Copii (GFC).

Dacă dorești ca echipa „STEAM pe Roți” să ajungă și în instituția ta, accesează acest link.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼