Susțineți BAStv

(FOTO) Eficiență energetică și modernizare la Liceul Teoretic ,,M. Basarab”, cu suportul Uniunii Europene

(FOTO) Eficiență energetică și modernizare la Liceul Teoretic ,,M. Basarab”, cu suportul Uniunii Europene
BAStv

Liceul Teoretic „M. Basarab” din or. Basarabeasca a fost renovat și eficientizat din punct de vedere energetic, cu suportul financiar al Uniunii Europene (UE). Astfel, grație măsurilor implementate, elevii liceului vor avea un mediu mai confortabil de studii, iar profesorii și personalul auxiliar – condiții mai bune de muncă. Evenimentul de inaugurare a liceului renovat energetic a avut loc pe 24 noiembrie.

La evenimentul de inaugurare a instituției, după modernizarea și realizarea măsurilor de eficiență energetică, a participat Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, reprezentanții Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Consiliului raional Basarabeasca. De asemenea, au fost prezenți elevii liceului și părinții lor, profesorii și angajații Liceului Teoretic „M. Basarab”.

Activitățile au fost realizate în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă şi canalizare, precum şi de eficiență energetică în clădirile publice”. Bugetul total al proiectului este de 39.8 milioane euro. Valoarea totală a lucrărilor de eficientizare energetică a liceului din orașul Basarabeasca constituie aproximativ 24,8325,28 mil. lei, din care 24,125,08 milioane de lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene și 734 220 mii lei – contribuție locală. Numărul total de beneficiari este de peste 290 de elevi, profesori și angajați auxiliari ai liceului.

„Ne bucurăm că am ajuns la finalizarea lucrărilor de construcție pentru îmbunătățirea condițiilor de studii și de muncă, pentru elevii și profesorii Liceului Teoretic ,, M. Basarab”, care la moment beneficiază de aceste condiții, cât și pentru generațiile viitoare. Aducem sincere mulțumiri Uniunii Europene și partenerilor pentru aportul financiar.”, a declarat Elena Gurin, Directoarea Liceului Teoretic „M, Basarab”.

Oaspeții au fost întâmpinați tradițional cu pâine și sare de către elevii liceului. Evenimentul a fost organizat în curtea școlii. În exclusivitate, pentru oaspeți și invitați, elevii au prezentat câteva numere artistice.

Lucrările de construcții în cadrul proiectului sus-menționat au inclus: renovarea acoperișului și izolația pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea sistemului interior de încălzire, instalarea sistemului fotovoltaic pentru producerea energiei electrice, asigurarea cu apă caldă menajeră și renovarea blocurilor sanitare interioare ale instituției.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼