Susțineți BAStv

(FOTO) În satul Sadaclia va fi amenajat un teren de fitness în aer liber

În satul Sadaclia va fi amenajat un teren de fitness în aer liber
joaca.atlassport.ro

La Sadaclia este în plină desfășurare proiectul moldo-elvețian ,,Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”. Una dintre activitățile planificate în acest proiect a fost amenajarea unui teren de fitness în aer liber pentru persoanele în etate. Suma lucrărilor este de 100 mii de lei.

Satul Sadaclia are noi oportunități pentru persoanele în etate. Conform rezultatelor unui sondaj locuitorii satului, cât și administrația publică au decis că ar fi bine în sat să fie un teren de fitness în aer liber. În acest context, conform proiectului moldo-elvețian ,,Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, au început lucrările.

Potrivit primarului s. Sadaclia, Ion Galeru, a fost depus mult efort pentru a obține acest proiect. Compania care livrează echipamentele necesare a fost aleasă de proiectul dat prin licitație, de către organizația ,,Viața sănătoasă”.

,, La moment merg lucrările de săparea găurilor și de betonarea locurilor unde vor fi fixate aparatele sportive. Acestea vor fi instalate săptămână viitoare, după care primăria va amenaja zona dată cu covor special, scaune, urne etc. La deschidere urmează să fie organizat un program de exerciții fizice cu persoanele în etate ”, a adăugat primarul.

Satul Sadaclia este beneficiarul Proiectului moldo-elvețian „Viață sănătoasă: care își propune reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și implementat de Institutul Elvețian Tropical și de Sănătate Publică.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼