Susțineți BAStv

(FOTO) La ce se folosesc pliculețele de silicagel, regăsite în cutiile de pantofi. Sunt utile, însă mulți le aruncă la gunoi

De fiecare dată când cumpărăm o pereche nouă de încălțăminte găsim în cutie și câteva pliculețe de silicagel, acele pachețele mici care conțin niște granule ce seamănă cu mărgelele alb. Foarte puțini dintre noi dăm atenție acestui obiect micuț, iar, în cele mai multe cazuri, el ajunge în coșul de gunoi, destul de repede. Cu toate acestea, se pare că pliculețele cu silicagel sunt mult mai folositoare decât am crede inițial!  

Dacă ați cumpărat vreodată un dispozitiv electronic sigilat sau o pereche de pantofi sigur ați vazut acele plicuri mici pe care scrie „A nu se mânca!”. Aceste plicuri desicante pot fi utilizate pentru o mulțime de activități casnice, care pot economisi timp, energie si bani.

La ce putem folosi pliculețele cu silicagel:

  • Granulele pot usca telefonul. Dacă vi s-a udat telefonul, nu trebuie decât să îl puneți într-o pungă ce se strânge la capăt împreună cu pachetelele de gel silică, lăsăți să acționeze 24 de ore și telefonul vostru nu va mai fi afectat de umezeală.
  • Menține luciul și strălucirea bijuteriilor. Cu timpul bijuteriile își pierd luciul și strălucirea, mai ales din cauza umidității. Ceea ce aveți de făcut este să puneți în cutia cu bijuterii câteva pliculețe cu gel silică pentru a atrage toate umezeală.
  • Previne umezeală anumitor produse alimentare. Gelul de siliciu nu este comestibil, însă ajută la prevenirea umezelii produselor alimentare ce trebuie să fie mereu uscate (de exemplu biscuiții sau pesmetii).
  • Previne distrugerea anumitor documente importante. Va dați seama ce s-ar întâmplă dacă s-ar umezi și rupe documente de mare importantă. Pentru a previne acest lucru, trebuie să puneți pliculețe cu șilica gel și veți scapă de această grijă.
  • Se folosesc și pentru mâncarea animaluțelor. Probabil că și voi cumpărați mâncare în cantitate mai mare pentru cățelul sau pisicuță voastră. Pentru a nu se umezi cu timpul, puteți folosi aceste pliculețe de gel.
  • Protejarea medicamentelor. Și medicamentele se pot deteriora dacă prind umezeală, de aceea, pentru a evita că acest lucru să se întâmple, puteți folosi pliculețele cu gel șilica.

Singurul lucru la care trebuie să avem grijă este să nu cumva să le înghițim conținutul acestor pliculețe, deoarece este toxic pentru organism!

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼