Susțineți BAStv

(FOTO) Muzică, dans și voie bună. Cum și-a sărbătorit s. Abaclia hramul

Pe 21 noiembrie, satul Abaclia a sărbătorit Hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu acest prilej, în incinta Căminului Cultural a avut loc un concert de zile mari, la care au participat mai multe colective artistice și interpreți.

Concertul a început cu binecuvântarea părintelui Valentin, care a ținut să felicite locuitorii satului cu ocazia hramului localității. 

Ulterior, pe scenă a evoluat Ansamblul-model „LIA”, cu o suită de dansuri populare autentice. După care au urmat colectivele de copii ale grădinițelor „Spicușor” și „Mărțișor”, care au bucurat privirile spectatorilor prin cântece și dansuri.

Apoi, pe scenă au evoluat Mihaela Afanasii și Mihaela Merjan, care au interpretat mai multe cântece divine, urmate de Ansamblul folcloric „Abacliencele”, cu o suită de cântece populare.

Cu pași rapizi, „ghioceii Liei” au demonstrat spectatorilor feeria dansului „Alunelul”. Voia bună a fost încinsă și de către Tatiana și Artemie Cebotareanu, Nina Cazacu și Iacob Mîță, prin muzică plină de ritm.

Momentul culminant al sărbătorii a fost prestația formației Akord, care a interpretat cele mai cunoscute hituri. Sala a fost doldora de aplauze.

Primarul satului Abaclia, Victor Niculiță, a ținut să felicite sătenii cu ocazia Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil. 

„Fie ca sărbătoarea de astăzi să aducă pace, sănătate și bunăstare în inimile și casele tuturor consătenilor. ” a menționat Victor Niculiță.

De asemenea, în cadrul concertului, au fost menționate 6 perechi, care, în acest an, au împlinit 50 de ani de căsnicie. Soții s-au bucurat de o înaltă apreciere, primind câte o diplomă și câte un cadou simbolic. 

Concertul a fost organizat de Primăria s. Abaclia, în parteneriat cu colectivele artistice, voluntari și cu susținerea președintelui PLDM, Vlad Filat. 

Autor: Lilia Zabolotnîi

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼