Susțineți BAStv

(FOTO) Primăria din satul Carabetovca va fi modernizată. Aflați din ce surse

(FOTO) Primăria din satul Carabetovca va fi modernizată. Aflați din ce surse
primăria s. Carabetovca

Pentru a economisi energia termică, primăria satului Carebetovca va fi modernizată prin implementarea unui proiect de finanțare.

În cadrul Proiectului Național de finanțare ,,Sat European”, primăria satului Carabetovca a beneficiat de o reparație totală a acoperișului și fațadei pentru izolarea termică.

Potrivit primarului s. Carabetovca, Sergiu Răcilă, scopul principal al acestui proiect este termoizolarea clădirii și schimbarea geamurilor, pntru economisirea energiei termice. Valoarea lucrărilor planificate este de aproximativ 430 mii de lei.

,,În urma implementării acestui proiect va avea de câștigat fiecare cetățean din sat, întrucât gazele naturale pentru încălzirea clădirii sunt achitate din bugetul local, iar economisirea banilor va duce la redirecționarea acestora spre realizarea altor proiecte necesare comunității”, a menționat primarul s. Carabetovca.

După spusele primarului, acesta este cel de-al 3-lea proiect de infrastructură, implementat de Primăria Carabetovca în anul 2023. Ulterior, sunt încă două proiecte în proces de desfășurare.

Amintim că satul Carabetovca a mai câștigat granturi de la Proiectul Național de finanțare ,,Sat European”. Acesta este un concurs de propuneri de proiecte, în cadrul Programului de Dezvoltare Locală, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼