Susțineți BAStv

(FOTO/VIDEO) Exercițiu tactic al pompierilor și salvatorilor la gimnaziul ,,I Bondarev” din Basarabeasca

(FOTO/VIDEO) Exercițiu tactic al pompierilor și salvatorilor la gimnaziului ,,I Bondarev” din Basarabeasca
BAStv

La data de 28 septembrie 2023, Secția Situații Excepționale Basarabeasca a organizat un exercițiu tactic la gimnaziul ,,I. Bondarev” din or. Basarabeasca.

Scopul exercițiului este instruirea efectivului echipelor de intervenții în cazuri excepționale. În acest context, a fost testat modul de implicare în cazul lichidării consecințelor situațiilor excepționale, provocate în urma incendiilor. Totodată, s-a efectuat antrenarea instituțiilor publice în organizarea și desfășurarea acțiunilor de intervenție, în vederea lichidării incendiilor și diminuarea consecințelor acestora.

Prin acest exercițiu s-a urmărit cooperarea între instituții, viteza de reacție a acțiunilor de lichidare a consecințelor provocate în urma incendiilor. La exercițiul dat au fost antrenate două autospeciale de intervenții și 8 persoane. În urma exercițiului, elevii au fost instruiți și familiarizați cu măsurile de prevenire împotriva incendiilor, atât în instituții, cât și în afara lor.

Anual Secția pentru Situații Excepționale Basarabeasca planifică astfel de exerciții în două, trei instituții de învățământ din raionul Basarabeasca. În luna noiembrie urmează asemenea acțiuni în IP LT,,Matei Basarab”.

Planul de activitate al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cuprinde exerciții tactice pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼