Susțineți BAStv

Gazele de la fermentarea vinului pot deveni foarte periculoase. IGSU vine cu recomandări de prevenire a intoxicaţiei

Gazele de la fermentarea vinului pot deveni foarte periculoase. IGSU vine cu recomandări de prevenire a intoxicaţiei
leova.org

Este bine cunoscut că cea mai bună metodă de a ne proteja este buna pregătire și informarea. Prin urmare, Serviciul Prevenție al Secției Situații Excepționale Basarabeasca, oferă un mic suport informațional privind acțiunile ce trebuie urmate pentru a minimiza riscurile care pot apărea ca urmare a unei intoxicații, cum ar fi dioxidul de carbon emanat în urma procesului de fermentare a vinului.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat o campanie de informare, prin care avertizează oamenii să fie prudenți. Gazul fiind mai greu decât aerul se acumulează jos la suprafața solului în concentrații înalte, în special în încăperile închise. Aflarea în beciuri și subsoluri nedotate cu ventilație corespunzătoare prezintă un risc sporit pentru viață și sănătate.

Simptomele intoxicației sunt durerile de cap, amețeală, vomă, iar în cazuri grave chiar convulsiile și coma. Pentru a verifica, e nevoie de mers cu o lumânare aprinsă care se va stinge dacă nu există oxigen suficient. Dacă mergeți în astfel de încăperi, anunțați pe cineva, iar dacă suspectați că deja există o victimă, nu mergeți după ea pentru că vă expuneți pericolului. Indicat este să vă adresați după ajutor, apelând Serviciul 112. Mai mult, sunt susceptibili de a se intoxica în beciurile unde fermentează vinul, cei cu probleme respiratorii și cardiace.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼