Susțineți BAStv

Iată de ce este bine să bei apă pe stomacul gol la prima oră a dimineţii

Aproximativ 60% din corpul uman este format din apă. De asemenea, apa este considerată un nutrient esențial, ceea ce înseamnă că organismul nostru nu poate produce suficient din acesta prin metabolism pentru a-și satisfice nevoile zilnice. Prin urmare, trebuie să-l obținem prin alimente și, în special, prin băuturi, pentru a asigura o funcționare corporală corectă. Ulterior, paharul cu apă pe stomacul gol a devenit o indicaţie medicală.

Specialiştii au studiat efectele paharului cu apă pe stomacul gol şi au rămas uimiţi. Aproximativ 250 ml de apă reprezintă exact cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie în unele momente, cum ar fi dimineaţa imediat după trezire sau pe stomacul gol înainte de masă. Dacă vom creşte această cantitate, atunci trebuie să ne alegem un singur moment din zi și anume dimineaţa. Astfel, vă prezentăm: Principalele beneficii ale consumului de apă după trezire:

Te rehidratează după o noapte fără apă

Din moment ce nu poți sorbi în timp ce dormi, corpul tău este în mod natural într-o stare de deshidratare dimineața. Astfel, consumul de apă la trezire poate fi de ajutor, și probabil că oricum te vei simți puțin însetat când sună alarma. Potrivit doctorilor, consumul de apă atunci când vă treziți reface lichidul pierdut, inclusiv lichidele pe care s-ar putea să le fi pierdut în timpul nopții. Acest lucru este valabil mai ales dacă dormiți cu gura deschisă sau într-o cameră caldă și, cu atât mai mult, dacă ați băut alcool (un diuretic natural) în noaptea precedent.

Îți crește nivelul de energie

Mulți oameni consideră că începerea zilei prin consumul de apă rece îi ajută să se trezească. La urma urmei, deshidratarea (care, din nou, apare în mod natural atunci când dormi) te poate face să fii obosit și amețit, potrivit informaţiei din cadrul Bibliotecii Naționale de Medicină. Reaprovizionarea cu un pahar de apă la prima oră a dimineții poate ajuta la prevenirea acestui lucru prin declanșarea procesului de rehidratare, asigurându-se că țesuturile și organele dumneavoastră primesc fluidele de care au nevoie cât mai repede.

Stimulează performanța mentală

În mod similar, poate ajuta la maximizarea, acuitatea și productivitatea ta mentală pe parcursul zilei. Medicii susțin că deshidratarea este, de asemenea, legată de ceața cerebrală și de durerile de cap. A bea un pahar de apă este o modalitate excelentă de a stimula performanța mentală la prima oră. Chiar și o deshidratare ușoară este legată de unele pierderi de memorie pe termen scurt și de concentrare, așa că, dacă vrei să te simți mai bine, bea acel pahar de apă.

Îți stimulează metabolismul

Indiferent de momentul din zi, consumul de apă îți poate pune în mișcare metabolismul. Mai exact, apa rece declanșează corpul tău să pornească un mecanism numit termogeneză activată de frig, spun uni medici. Acest lucru înseamnă că organismul tău încălzește apa pornind metabolismul, cu până la 30%, timp de aproximativ o oră. Dar, din moment ce termogeneza indusă de frig nu este specifică timpului, nu trebuie neapărat să o faceți înainte de a mânca dimineața, deși este cu siguranță o opțiune dacă doriți să vă porniți metabolismul imediat ce vă treziți.

Favorizează digestia

Potrivit specialiștilor, consumul de apă este esențial pentru o digestie sănătoasă. De exemplu, a rămâne hidratat este util pentru a ușura constipația, un efect secundar comun al deshidratării. Apa caldă (în special) are potențialul de a descompune alimentele pe care le-ați mâncat într-un ritm mai rapid decât apa rece. Prin urmare, dacă sunteți predispus la constipație, consumul de apă atunci când vă treziți poate da startul procesului de rehidratare și poate pune lucrurile în mișcare mai repede.

Încetinește senzația de foame

Dacă nu sunteți adepții unui mic dejun copios, dacă nu aveți timp să mâncați sau dacă vă dați seama că vă e foame și după ce ați luat micul dejun, poate fi de ajutor să beți apă dimineața, pe stomacul gol. După cum notează un studiu din 2018, consumul de apă pe parcursul dimineții poate potoli senzația de foame, ceea ce ar putea ușura un stomac morocănos până când sunteți în stare să mâncați. Este foarte frecventă confundarea senzației de sete cu senzația de foame, așa că menținerea hidratării vă poate reduce nevoia de a lua o gustare sau de a mânca în exces, atunci când nu vă este de fapt foame.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼