Susțineți BAStv

În câteva luni Republica Moldova achiziționează un radar francez de supraveghere aeriană de ultimă generație

În câteva luni Republica Moldova achiziționează un radar francez de supraveghere aeriană de ultimă generație
noi.md

Republica Moldova va avea un radar francez de detectare timpurie a pericolelor din spațiul aerian, a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul și prietenia Franței și a tuturor partenerilor noștri internaționali. Împreună, putem construi un viitor mai sigur și mai prosper pentru Republica Moldova, în cadrul marii familii europene”, a menționat Nicu Popescu.

Ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, a efectuat o vizită în Republica Moldova pe 25 septembrie. Nicu Popescu a subliniat că vizita oficialului reprezintă o nouă filă în relațiile bilaterale și vine într-un context de securitate complex în regiune.

„Scopul acestei vizite este consolidarea legăturilor noastre în domeniul apărării, dar și sprijinirea procesului nostru de aderare la Uniunea Europeană”, a mai adăugat Nicu Popescu.

Menționăm că, de la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, spațiul aerian al Republicii Moldova a fost violat de mai multe ori de către forțele armate ale Rusiei. Mai multe rachete ruse au survolat ilegal spațiul aerian al țării noastre iar resturi ale acestor rachete au căzut pe teritoriul Republicii Moldova.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼