Susțineți BAStv

Investiție în educație. Cursuri gratuite pentru profesorii de la IP LT ,, C. Stere”

Profesorii din IP LT „Constantin Stere” din s. Abaclia vor beneficia de cursuri gratuite în cadrul Programului Național „Investim în profesori”, ediția a II-a. La aceste cursuri vor participa 4000 de profesori din 169 de instituții de învățământ general din țară, inclusiv 29 din România.

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a mulțumit școlilor care au manifestat interes și disponibilitate și s-au înscris în Programul.

,,Investim în profesori”. „Suntem în proces de contractare a universităților, a organizațiilor societății civile care vor livra instruirile. Mulțumim școlilor pentru interes și pentru disponibilitatea de a parcurge acest program, care bineînțeles o să necesite și un efort adițional din partea instituțiilor. Un fapt curios este că s-au înscris 29 de instituții de învățământ din România. Ne bucurăm că programele noastre sunt vizibile și în România și există interes și din partea instituțiilor de învățământ de acolo pentru Programul ,,Investim în profesori”, a declarat Dan Perciun.

Tematicile formărilor includ subiecte de interes pentru cadrele didactice, precum inteligența emoțională, relația profesor-elevi-părinți, educația incluzivă, etc. Numărul total de ore alocate pentru formare este de 300, echivalent cu 10 credite profesionale la modulul Psihopedagogie. Acestea vor fi distribuite astfel: 75 de ore contact direct, 100 de ore studiu individual, 35 de ore activitate de follow-up și 90 de ore consiliere/mentorat pe toată perioada anului 2024.

Cursurile de formare se vor desfășura atât în instituțiile de învățământ general selectate, cu un număr de ore nu mai puțin de jumătate din total, cât și online. La final, participanții vor fi evaluați și vor obține un certificat de perfecționare.

Ministerul Educației și Cercetării a alocat aproximativ 8 milioane de lei pentru această ediție.

Menționăm că anul trecut au fost instruiți aproximativ 3000 de cadre didactice și 91 de instituții de învățământ din țară în cadrul primei ediții, cu un buget de 6 milioane de lei.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼