Susțineți
BAStv

Liceul ,,Mihai Eminescu” din s. Sadaclia este în așteptarea restaurării gardului

Liceul ,,Mihai Eminescu” din s. Sadaclia este în așteptarea restaurării gardului
LT,,Mihai Eminescu”

Liceul din satul Sadaclia este în așteptarea unei renovații, în cadrul proiectului național ,,Satul European Expres”. Scopul acestuia este de a asigura o evoluție mai rapidă în ceea ce privește accesul cetățenilor la infrastructura necesară pentru un trai mai decent. Astfel, s-a propus un nou mecanism de finanțare, prin proceduri simplificate de înscriere în concurs, cu desfășurarea „apelurilor competitive de granturi mici”- de 450 000 de lei.

Gardul din IP LT,, Mihai Eminescu” din s. Sadaclia, va fi renovat cu ajutorul proiectului ,,Satul European Expres”. Grantul pentru realizarea ideei, depusă de autoritățile locale constituie nu mai mult de 450 de mii de lei.

,,Am ales reconstrucția gardului, din motiv că este într-o stare deplorabilă, care e situat chiar în centrul satului și lasă de dorit”, a menționat primarul satului, Ion Galeru.

Protrivit primarului s. Sadaclia, recent a fost semnat Contractul de Finanțare pentru acest proiect. Apoi va urma achiziția publică, după care lucrările.

Satul Sadaclia a mai câștigat proiecte din cadrul Programului ,,Satul European”, și cu ajutorul acestor granturi, au rezolvat alte probleme, cum ar fi cea cu canalizare. Programul ,,Satul European Expres” este finanțat total de Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼