Susțineți BAStv

Maia Sandu despre eliberarea din arest la domiciliu a lui Andronachi: ,,Justiția nu respectă legea”

Maia Sandu despre eliberarea din arest la domiciliu a lui Andronachi: ,,Justiția nu respectă legea”
timpul.md

Președinta Maia Sandu crede că eliberarea din arest la domiciliu al fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, arată că justiția din Republica Moldova nu respectă legea. Președinta spune că va insista pe o evaluare externă extraordinară, astfel încât „toți judecătorii și procurorii care au comis asemenea abuzuri să fie eliminați din sistem”.

„Cred că este încă un exemplu al faptului că justiția nu respectă legea și avem un caz în care, prin abuz, se încearcă salvarea unui om acuzat de grave scheme de corupție. Sunt instituții ale statului care trebuie să se sesizeze, să ia măsuri. Noi, la rândul nostru, o să insistăm pe curățarea sistemului de asemenea oameni, de oameni care încearcă să-și folosească funcția abuziv pentru a extrage, probabil, foloase personale și pentru a face jocul corupției. Noi o să insistăm pe evaluarea externă extraordinară, așa încât, toți judecătorii și procurorii care au comis asemenea abuzuri, să fie eliminați din sistem”, a declarat Maia Sandu.

Vă amintim fostul deputat democart Vladimir Andronachi, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare, a fost eliberat din arest la domiciliu, au anunțat reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA), vineri, 11 august 2023. Procuratura a precizat că fostul deputat democrat a fost eliberat sub garanția a patru persoane – doi primari din raionul Cahul, un reprezentant al cultului religios și un civil. Conform procedurii, garanții lui Andronachi au depus în contul Procuraturii Anticorupție 22 000 mii lei.

Vladimir Andronachi a fost reținut la 2 noiembrie 2022, în Ucraina, şi extrădat în Republica Moldova. Fostul deputat democrat este învinuit pentru rolul de conducător al tentativei de deposedare a bunului imobil în care-și are sediul Consulatului Republicii Moldova la Odesa. Pe numele lui au fost emise două mandate, în două dosare penale distincte, numite generic „frauda bancară” și „Metalferos”.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼