Susțineți
BAStv

Maia Sandu, la Davos: „Noi trebuie să ajutăm Ucraina să câștige acest război”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Forumul Economic de la Davos, alături de prim-ministra Finlandei Sana Marin a vorbit despre războiul pornit de Rusia în Ucraina într-un panel dedicat acestuia. În discuție au fost subliniate principalele provocări cu care se confruntă Republica Moldova, despre războiul din Ucraina și despre aspirațiile țării noastre pentru integrarea europeană.

„Noi credem în democrație, noi valorificăm democrația, vrem să facem parte din lumea liberă, și unica soluție e să  fim uniți și da asta e dificil, dar noi trebuie să ajutăm Ucraina să câștige acest război pentru că altfel, fiecare dintre noi va fi în pericol. (…) Nu vedem Rusia ca fiind o țară democratică în viitorul apropiat, asta înseamnă că provocările în regiune continuă să persiste. (…) Moldova a putut să facă față provocărilor inclusiv datorită ajutorului enorm pe care l-am primit de la Uniunea Europeană și partenerii de dezvoltare. (…)”, a meșionat șefa statului.

 

„Eu cred că Ucraina a demonstra și plătește cel mai mare preț pentru democrație și valori europene. Cetățenii Republicii Moldova fac tot ce pot mai bine, și da propaganda este în conturare puternică ș noi luptăm cu aceasta și în pofida faptului că ne confruntăm cu aceste probleme noi avem susținerea constantă pentru integrarea europeană. Și cred că gesturile de generozitate recente când cetățenii moldoveni s-au angajat să ajute refugiații ucraineni arată că noi valorificăm pacea și libertatea. Și mărirea UE va fi face Uniunea mai puternică pentru că aceasta are nevoie de o Ucraină și Moldovă stabilă și pașnică”, a spus Maia Sandu. 

Prim-ministra Finlandei, Sana Marin, a cerut mai mult ajutor pentru Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

Menționăm că, șefa statului, Maia Sandu, participă, în perioada 17-19 ianuarie, la Forumul Economic Mondial.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook и Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼