Susțineți
BAStv

,,Mamă-copil pentru un copil”. O minoră de 16 ani din s. Sadaclia ar fi însărcinată în luna a șasea

,,Mamă-copil pentru un copil”. O minoră de 16 ani din s. Sadaclia ar fi însărcinată în luna a șasea
mamaplus.md

O minoră de 16 ani din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, ar fi însărcinată în luna a șasea. O informație despre acest caz a apărut pe rețelele de socializare. Ulterior, informația a fost confirmată și de Victoria Suman, asistentă socială,  serviciul de Asistența Socială Comunitară din s. Sadaclia.

Potrivit sursei și reieșind din spusele fetei, tatăl copilului ar fi un consătean care ar fi plecat peste hotare. Minora este orfană.

Redacția BasTV a contactat Asistența Socială Comunitară din s. Sadaclia, unde ne-a fost declarant că, fata este la evidența serviciului de la 7 ani. În baza art. 142 a Codului familiei, a fost instituit tutelă pentru minoră însă, aceasta, dând dovadă de un  comportament iresponsabil, fugea de sub supravegherea tutorelui.

Potrivit aceleași surse, adoleșcenta a aplicat un comportament și atunci când a fost plasată în Centrele de plasament temporar, unde putea dispune de toate condițiile necesare de trai pentru un copil.

Cu implicare primarului s. Sadaclia și asistenței sociale, fata a finisat treapta gimnazială. Pe 5 mai, susține Victoria Suman, asistenta socială, a fost depistat faptul că, fata este însărcinată. Până în prezent, aceasta nu este pusă la evidența medicului, pe motiv că nu are acte de identitate.

În data de 6 septembrie reprezentanții Primăriei și cei de la Asistența Socială, s-au adresat împreună cu minora la Agenția Servicii Publice, pentru a-i perfecta actele de identitate.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Basarabeasca, pe cazul minorei însărcinate au fost întocmite 3 dosare penale: unul în baza art. 171 al Codului penal, privind actul de viol, și două în baza art. 174, cu referință la întreținerea unui raport sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani.

Înformația despre minora însărcinată a fost făcută publică prin intermediul unui material  video, plasat pe rețelele de socializare de liderul formațiunii politice ”Democrația Acasa”, Vasile Costiuc. Acesta declara că,  minora s-ar afla acum în concubinaj cu un alt bărbat, de 34 de ani, care, potrivit lui Costiuc, ar fi recidivist și ar fi lipsit de libertate pentru aplicarea forței fizice în raport  cu mai mulți localnici din s. Sadaclia, dar și față de concubina sa.

Referitor la materialul video postat, făcut public, Inspectoratului de Poliție Basarabeasca a menționat că, autorul postării poate fi tras la răspundere doar dacă victima depune o plângere în acest sens la poliție. De asemenea, oamenii legi au mai adăugat că, deocamdată, nu a fost înregistrată nici o plângere de la persoana vizată sau tutorii ei.

Autor: Cristina Lupașcu

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼