Susțineți BAStv

Ministerul de Externe anunță alertă de călătorie în unele state

În legătură cu escaladarea situației de securitate din Orientul Mijlociu și în special în Liban și Israel, Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor moldoveni care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Republica Libaneză despre existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, cu recomandarea de a evita orice călătorie.

Ministerul recomandă conaționalilor să urmărească cu atenție știrile și informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. Aceste surse pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale.

Ministerul încurajează cetățenii să fie responsabili și precauți, să pună prioritate siguranța personală, să respecte instrucțiunile și regulile impuse de autorități și să evite expunerea în mod voluntar la riscuri nejustificate. MAE recomandă cetățenilor să mențină contactul cu ambasada din Israel.’ – a declarat Tatiana Barac, ofițerul de presă al MAE.

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, vă puteți adresa inclusiv la Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau la numărul +373 22 23 20 02.

De asemenea, MAE îndeamnă cetățenii să contacteze și Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel:
Locația: Leonardo Da Vinci 21, Tel Aviv, Israel
+972 3-523-2000
tel-aviv@mfa.gov.md
israel.mfa.gov.md

Suplimentar, puteți expedia un mesaj:
-prin email la call.center@mfa.gov.md
-pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

Aceste recomandări de călătorie sunt valabile până la noi informații ulterioare și pot suferi modificări pe măsură ce situația evoluează.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼