Susțineți
BAStv

Ministerul Educației: Ziua Limbii Române va fi sărbătorită printr-o Mare Dictare Națională

Ministerul Educației: Ziua Limbii Române va fi sărbătorită printr-o Mare Dictare Națională
realitatea.md

Ziua Limbii Române va fi marcată printr-o Mare Dictare Națională, o competiție de cunoaștere a limbii române, organizată de Ministerul Educației și Cercetării. Evenimentul va avea loc pe 31 august, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, începând cu ora 10.00. Inițiativa a fost anunțată de ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, într-o conferință de presă.

Potrivit ministrului, la dictare pot participa toți doritorii – cadre didactice, elevi, studenți, reprezentanți ai diferitor profesii. Numărul așteptat de participanți este de 500 de persoane. Doritorii se vor înregistra pe o platformă disponibilă pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, completând un formular de participare. Finaliștii Marii Dictări Naționale vor fi premiați la începutul lunii septembrie.

Textul propus participanților la dictare va fi selectat din rândul câștigătorilor unui concurs de eseuri pe tema „De ce Republica Moldova trebuie să fie parte a Uniunii Europene” și va fi completat cu un capitol dedicat limbii române.

Subiectul dictării nu este ales întâmplător, susține Dan Perciun, „acesta reflectă în totalitate aspirațiile europene ale Republicii Moldova și este o modalitate de a reafirma că Republica Moldova trebuie să devină țară membră a UE”.

Competiția de eseuri se va derula în perioada 15-24 august. Eseurile urmează să aibă cel mult 500 de cuvinte. Textele care vor fi prezentate vor fi evaluate de o comisie formată la Ministerul Educației, urmând să fie desemnați cinci finaliști.

Câștigătorii concursului de eseuri vor fi premiați în cadrul evenimentului de deschidere a Marii Dictări Naționale. Cele mai bune cinci eseuri vor fi premiate cu vouchere pentru cărți, iar câștigătorul locului I-îi va obține și o Diplomă a Președinției.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼