Susțineți BAStv

Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul în râul Nistru: „Avarie la sistemul de canalizare”

Avarie la sistemul de canalizare a orașului Bender. Pe 19 iunie, au fost înregistrate deversări ale sistemului de canalizare în râul Nistru, informează Ministerul Mediului. În urma rezultatelor analizei de laborator, râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender.

Ministerul Mediului de la Chișinău a spus că „a fost solicitată de urgență ca laboratorul Agenției de Mediu să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Tighina (Bender)”.

„Din informațiile preliminare consultate cu instituțiile statului, Ministerul a fost informat că avaria la sistemul de canalizare a orașului Bender a fost înlăturată de structurile orășenești, iar râul Nistru se consideră momentan a fi poluat pe sectorul din apropierea municipiului Bender. Imediat ce vom avea și alte informații, le vom comunica neîntârziat publicului. Pentru a evita situațiile neplăcute, Ministerul Mediului solicită populației din zona adiacentă evitarea scăldatului în Nistru, precum și neadmiterea adăpatului animalelor în zona aval de Bender”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Potrivit presei locale, Centrul de Igienă și Epidemiologie din Transnistria interzice înotul în Nistru până la emiterea unui ordin special.

Susțineți redacția BAStv, abonați-vă la noi pe platforma Patreon sau prin efectuarea contribuțiilor prin PayPal! Aceasta ne va ajuta să creăm conținut interesant și util pentru dvs., rămânând în continuare o platformă media independentă.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram. Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼