Susțineți
BAStv

Ministrul educației: ,,Nu toate căminele corespund standardelor spre care tindem și este nevoie de investiții financiare”

Ministrul educației: ,,Nu toate căminele corespund standardelor spre care tindem și este nevoie de investiții financiare”
realitatea.md

În acest an Ministerul Educației și Cercetării a alocat 17 milioane de lei pentru reparația căminelor studențești din universități. Ministrul educației, Dan Perciun, a menționat că nu toate căminele corespund așteptărilor și standardelor europene, precizând că a văzut mobilier din anii ’70 în unele dintre ele.

„În ceea ce privește căminele studențești, într-adevăr aici situația necesită îmbunătățiri. Trebuie să recunoaștem că nici pe departe nu toate căminele corespund standardelor spre care tindem și este nevoie de investiții financiare suplimentare semnificative pentru a reuși să rezolvăm această problemă”, a spus ministrul educației, Dan Perciun.

Oficialul a afirmat că a vizitat ieri trei cămine de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, iar situația de acolo nu este una îmbucurătoare. „Ceea ce am văzut nu bucură. Este nevoie de investiții urgente, de dotări. Am văzut în unul dintre cămine mobilier care nu a mai fost înnoit din anul 1971. Acele 10 mln de lei pe care le vom acorda odată cu rectificarea bugetului în luna octombrie, vor merge prioritar spre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, spre căminele care găzduiesc viitori pedagogi”, a precizat ministru.

Odată cu începutul noului an școlar, studenții au revenit la ore, iar o parte dintre aceștia au obținut și un loc de cazare în căminele studențești. Astfel, recent, în presă au apărut mai multe fotografii care reflectă condițiile proaste din unele cămine. Ministrul Dan Perciun a afirmat că fotografiile au fost făcute într-un cămin al Universității Agrare, care nu au fost întreținute pe parcurs.

Abonați-vă la noi pe rețele sociale: TelegramYouTubeFacebook și Instagram.  Aici publicăm știri pe scurt!

Bалютный курс: 03 Ноя 2022
EUR : 19.0778 MDL-0,0938 ▼
USD : 19.2733 MDL-0,0227 ▼
RON : 3.8839 MDL-0,0181 ▼
RUB : 0.3132 MDL-0,0003 ▼
UAH : 0.5221 MDL-0,0004 ▼